nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

10 terabit per sekund

När vi svenskar är som mest aktiva kommer den samlade internettrafiken i riket att nå toppar på svindlande 10 terabit per sekund. Det visar Ciscos prognos fram till 2018.

  • Artikel annons 1

Senaste upplagan av Ciscorapporten Visual Networking Index visar på en fortsatt brant tillväxtkurva för den svenska datatrafiken på internet. Mellan 2013 och 2018 kommer den samlade datavolymen ha ökat 2,6 gånger spår rapportförfattarna och stämmer siffrorna betyder det att ip-trafiken når 916 petabytes per månad vid rapportens bortre horisont. Fördelat på varje svensk invånare betyder det en månatlig datakonsumtion på 93 gigabyte vilket kan jämföras med 39 gigabyte år 2013.

Under de tider när vi är mest nätaktiva räknar Cisco med att kapacitetsbehovet 2018 uppgår till massiva 10 terabit per sekund.

Video och uppkopplade prylar

Svenskarna förbrukar redan idag betydligt mer datakapacitet än den genomsnittlige världsmedborgaren som först 2018 väntas spränga 30 gigabytes-vallen.

– Internet of Everything, det vill säga att allt fler saker, människor, data och processer kopplas upp mot internet, är en tydlig drivkraft i ökningen av internettrafiken i Sverige, tillsammans med en fortsatt ökning av streamade videotjänster, säger Fredrik Wester, ansvarig för operatörer på Cisco.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Tre och Bumbee Labs ingår avtal

Ett steg mot smartare städer. Det är vad Tre säger efter att ha tecknat avtal med IoT-företaget Bumbee Labs. Avtalet innebär att operatören levererar mobil uppkoppling.

Tele2:s företagschef avgår

Det blir viss omstrukturering hos Tele2. Detta då Tom Craig valt att kliva av som chef för svenska företagsmarknaden. Ny tillförordnad chef blir Fredrik Stenberg.

Informatica väljer svenska plattformen

Svenska Snow Software har kapat till sig en storaffär. Detta då Företagsmoln-jätten Informatica väljer deras plattform.
– Vi valde Snow på grund av produktens helhetsomfattning, säger Richard Scott på Informatica.