nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Tele2 låter ”delare” få billigare abonnemang

Först Tre – och nu Tele2.
Delningstrenden breder ut sig bland landets operatörer.
Så nu kan farmor, svågern och hela fotbollslaget surfa på ett och samma abonnemang.

  • Artikel annons 1

I början av året lanserade Tre en tjänst där man kunde skicka surf till andra. En självklarhet kallade man det och något som man på sikt ansåg kunde bli lika vanligt som att ”swischa pengar”.

Nu följer Tele2 efter och lanserar ett liknande koncept. Men istället för att bara kunna posta över överbliven surfpott – kan man hos Tele2 gå samman i ett delat abonnemang.

Billigare ju fler som delar

Det hela är en vidareutveckling av operatörens alternativ Unlimited där fri surf, sms och samtal ingår. Den stora skillnaden nu är att ju fler som delar på det nya ”tillsammans-abonnemanget” – desto billigare blir det.

–   Det finns i dag så kallade familjeabonnemang som är låsta till att innefatta personer i samma hushåll, men den moderna familjen sträcker sig ofta utanför hushållsgränsen, säger Henrik Lönnevi, affärsområdeschef privatmarknaden, Tele2 Sverige

Abonnemangen är självständiga och kan faktureras individuellt. Är man två som tillsammans bildar en grupp så blir priset 399 kronor/mån per person. Tre eller fler då kapas ytterligare en 50-lapp i månaden.

– Med Unlimited Together gör vi det möjligt för ännu fler att ta del av fria samtal, sms och fri surf, oavsett hur ens familj ser ut eller om du vill bilda en grupp med dina vänner, säger Henrik Lönnevi.

  • Annons 3

Fler nyheter

Bodens datacentersuccé lockar

De lyckade datacenteretableringarna i Boden har lockat finfrämmande. Nu har en delegation från Spanien varit på besök för att försöka lära sig mer.
– Det här visar att Boden är en global spelare, säger kommunalrådet Claes Nordmark.

  • Annons 4

Enghouse-chefen lämnar – startar eget bolag

Enghouse Interactives chef Michael Stubbing lämnar företaget. Efter mer än ett decennium på bygget är det dags för nya utmaningar.
– Det har varit fantastiskt lärorikt och utvecklande, säger han till Telekom idag.

IP Soft:s chatbot prisas i ny studie

”En idealisk lösning med avancerade funktioner”. Så beskrivs IP Softs Amelia i en ny undersökning av chatbotar.
– Vi är hedrade att bli omnämnda som ledare, säger Chetan Dube, vd för företaget.