nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

3coms gröna switchar sparar el – och kronor

Hög prestanda trots upp till 50 procent mindre energiförbrukning än konkurrenterna. Det är orsaken till varför nätverksföretaget 3coms switchar som branschens första datacenterprodukter fått utmärkelsen Miercom Certified Green.

  • Artikel annons 1

Det oberoende testföretaget Miercoms miljöcertifiering gäller modellerna H3c s1258 core switch för datacenter och H3c s5820x top-of-rack-switch.

Båda switcharna drar nytta av den senaste asic-teknologin med låg strömförbrukning, effektiva modulära I/O-komponenter och energibesparande funktioner som kan konfigureras via övervakning. Sammantaget gör detta att duon förbrukar mindre än hälften så mycket kraft som genomsnittliga 10 gigabit ethernet-lösningar.

– Jag vill gratulera 3com till att bli det första nätverksföretag som får en utmärkelse för sin utveckling av gröna switchar för datacenter. Vi är stolta över att uppmärksamma föregångare i branschen som tar miljömedvetenheten längre och gör att företagare kan öka effektiviteten i sina datacentra år 2010 och in i framtiden, säger Rob Smithers, vd på Miercom.

Miercoms rapport framhåller även H3c:s innovation; intelligent resilient framework, som låter kunderna förenkla och trycka ihop nätverksarkitekturen till två nivåer istället för tre. Det ger färre diskreta plattformar och nätverksskikt, vilket i sin tur minskar kraven på kraft och kylning ytterligare.

Taggar:

  • Annons 3

Fler nyheter

Dialect begärt i konkurs

Kedjan Dialect begärs i konkurs. Detta efter att banken inte medgav nya krediter.
– Vi riskerade att inte kunna betala lönerna och därför begärde vi oss i konkurs, säger vd:n Jesper Hedblom.

Vestberg försvarar millimeter-strategin

Opålitligt och endast med fläckvis täckning enligt konkurrenterna.
Nu försvarar Verizon-chefen Hans Vestberg företagets 5g-strategi.
– När det gäller millimetervågor, så lever det upp till våra förväntningar, säger han.

  • Annons 4

Bodens datacentersuccé lockar

De lyckade datacenteretableringarna i Boden har lockat finfrämmande. Nu har en delegation från Spanien varit på besök för att försöka lära sig mer.
– Det här visar att Boden är en global spelare, säger kommunalrådet Claes Nordmark.