nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Studie: Åtta av tio svenskar lider av teknikångest

Först med det senaste – men även smärtsamt beroende.
En ny undersökning avslöjar att svenskar älskar teknik, men att fler än åtta av tio lider av teknikångest.

  • Artikel annons 1

Frustration, vrede och hjälplöshet. Det är några av de känslor som svenskar drabbade av teknikångest beskriver. I en ny undersökning framkommer det att svenska folket älskar ny teknik, men att när innovationerna som ska underlätta vår vardag strular – då sätter ångesten in.

57 miljoner uppkopplade prylar

I ett svenskt genomsnittshem finns det 13,7 uppkopplade prylar. Totalt har vi över 57 miljoner uppkopplade tingestar i våra hem – och vissa gånger är det inte helt lätt att få allt att lira. Enligt en Ipsos-undersökning tycker bara var femte svensk att det är någorlunda kul att lösa teknikstrul, resten slipper det helst och får ångestkänslor så fort något strejkar.

Undersökningen visar att problem med wifi-täckning, installation av nya appar samt att få alla uppkopplade saker att fungera tillsammans är ångestskapande.

Service viktig del i affären

De stora tekniktillverkarna och även tjänsteleverantörer har insett att kundservice och support numera är en otroligt viktig del i affären. Att många kunder har i dag ett större behov av hjälp. De flesta löser detta med instruktionsböcker/videos på nätet, chattar eller servicetelefoner. Men Telia har nu valt att ta det steget längre. De har tjänsten ”Personlig Teknik” där personer med strul ska kunna få hembesök och hjälp.

Taggar:,

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Luleå bygger testmiljö för 5g

Snart ska Luleå få 5g. Stadens universitet kommer tillsammans med bland annat Telia och Ericsson bygga en testmiljö.
– Vi är upprymda över att få en av de första 5g-installationerna i Sverige, säger projektledaren Karl Andersson.