nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

ÅF moderniserar med Citrix

När teknikkonsultföretaget ÅF ska bygga en ny flexibel it-miljö har de valt Citrix som leverantör av bland annat molntjänster.

  • Artikel annons 1

 ÅF har genom åren förvärvat flera andra bolag vilket har gjort att deras it-miljö blivit allt mer komplex. Nu är det dags att förenkla och effektivisera samt göra det lättare för nya medarbetare och partners att integreras till företaget.

Valet föll på Citrix Xenapp & Xendesktop service via Microsoft datacenter Azure. Lösningarna är tänkta för att minska kostnader samtidigt som nya medarbetare snabbt ska kunna få arbetsstationer levererade.

– Vi ville ha en lösning som är både centraliserad och decentraliserad så att vi kan hantera administrativa uppgifter, licensiering och uppdateringar samtidigt som vi ger olika verksamheter inom ÅF möjligheten att använda egna skräddarsydda desktops, säger Mattias Jadesköld, gruppledare på ÅF innovation, i ett uttalande.

ÅF är ett svenskt ingenjörs- och konsultföretag med runt 9000 anställda i fler än 30 länder.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Test: Huawei P20 Pro i toppklass

Mobiltest

Kinesiska Huawei har en av världens absolut största utvecklingsbudgetar. Mycket går såklart åt till att utveckla 5g. Men en del läggs också på artificiell intelligens och det har man stoppat in i nya telefonen P20 Pro.