nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Affär i Ringup-familjen

Ett Ringup-bolag köper ett annat. Callisto Mobil får en ny ägare inom familjen.

  • Artikel annons 1

Ringup-kedjan har funnits sedan 1989, och är en fristående telekomkedja som består av entreprenörsbolag. Nu köper Ringup/Com7 upp Ringup/Callisto Mobil.

– Rent praktiskt innebär det att våra anställda flyttar in i Callisto Mobils lokaler i Solna. Köpet innebär att vi totalt ökar personalstyrkan från 20 till 30 personer, säger Mathias Andersson, vd och delägare i Ringup/Com7 med huvudkontor i Göteborg i ett pressmeddelande.

Han berättar att de kommer att driva verksamheterna vidare som två separata bolag, men ska dra nytta av varandras styrkor.

– De är bra på hårdvara och har en hel del stora kunder. Vi är bra på kundsegmentet strax under dem där vi jobbar mer med en helhet som består av både telefoni, it och copyprint.

Taggar:,

  • Annons 3

Fler nyheter

Tele2 och Deutsche Telekom i nytt avtal

Nu ska Tele2:s kunder få bättre kvalitet när de är utomlands.
Den svenska operatören har ingått avtal med Deutsche Telekom Global Carrier, vilket ska ge bättre redundans, tillgänglighet och kvalitet vid roaming.

  • Annons 4

Netnordic köper upp Tedako

Systemintegratören Netnordic har tidigare köpt Radpoint och Efftel. Nu läggs ytterligare ett tillväxtstrategiskt förvärv till listan: Tedako.
– Netnordic växer och behöver mer kapacitet, säger koncernchefen Jarl Øverby.