nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Alingsås först med ny Enghouse-uppdatering

Enghouse uppdaterar sin plattform för operatörer. Först ut med den nya är Alingsås-operatören Candidator.

  • Artikel annons 1

Vision 80/20 är Enghouse Interactives operatörplattform. Men den i ryggen kan operatörer erbjuda tjänster som hänvisning, telefonist och kontaktcenter till medelstora och stora företag. Den här veckan uppdateras plattformen.

– Vi har fokuserat mycket i den nya versionen på skalbarhet för operatörerna, att tjänsten ska lägga sig rätt i nätet samt att det ska vara enkelt att ansluta nya användare, säger Björn Sjöstrand, Product Director på Enghouse Interactive.

Operatörerna kan i plattformen skapa olika paket som företagen får välja bland. För Enghouse har det även varit viktigt att skapa möjligheten att bara betala för det du använder i tjänsten, en så kallad pay as you go-modell.

– Vi har också lagt mycket kraft på integrerade tjänster, som Skype for Business, eftersom det är något som företagen verkligen efterfrågar, säger Björn Sjöstrand.

It-bolaget Candidator, med huvudkontor i Alingsås, levererar bland annat telefoni- och outsourcingtjänster till företag och organisationer. De blir först ut med att ta den nya versionen till marknaden.

–  Med sitt nya användarvänliga gränssnitt tillsammans med all övrig ny funktionalitet är vi säkra på att den kommer bemötas med stor uppskattning av marknaden, säger Christer Johannesson, teknik- och driftchef på Candidator i ett pressmeddelande.

Är det några fler operatörer på väg in i den nya plattformen?

– Ja, men det berättar vi om när det är klart, säger Björn Sjöstrand.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

”Datacenter-branschen kommer explodera”

Sverige är hett i datacenter-världen – och det spiller över på andra branscher.
Inte minst byggindustrin som ser gyllene lägen här i landet.
– Vi ser Sverige som en jättelovande marknad, här är perfekta förhållanden för datacenters, säger Thomas O’Connor på Collen.

Här är Intels nya 5g-modem

Ett nytt chip som tar mobiler och andra prylar in i 5g-eran.
Intel har nu visat upp XMM 8160 5G modemet, som de förväntar ska stödja upp till 6 gbps.

Telias digitala mormor ska bekämpa näthatare

En schysst bot som ska agera motpol till elakheterna på internet. I samband med World Kindness Day lanserar Telia vad de kallar för världens snällaste chatbot.
– Det är viktigt att ta ansvar och en tydlig ställning, säger Anders Tillander på operatören.