nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Alingsås först med ny Enghouse-uppdatering

Enghouse uppdaterar sin plattform för operatörer. Först ut med den nya är Alingsås-operatören Candidator.

  • Artikel annons 1

Vision 80/20 är Enghouse Interactives operatörplattform. Men den i ryggen kan operatörer erbjuda tjänster som hänvisning, telefonist och kontaktcenter till medelstora och stora företag. Den här veckan uppdateras plattformen.

– Vi har fokuserat mycket i den nya versionen på skalbarhet för operatörerna, att tjänsten ska lägga sig rätt i nätet samt att det ska vara enkelt att ansluta nya användare, säger Björn Sjöstrand, Product Director på Enghouse Interactive.

Operatörerna kan i plattformen skapa olika paket som företagen får välja bland. För Enghouse har det även varit viktigt att skapa möjligheten att bara betala för det du använder i tjänsten, en så kallad pay as you go-modell.

– Vi har också lagt mycket kraft på integrerade tjänster, som Skype for Business, eftersom det är något som företagen verkligen efterfrågar, säger Björn Sjöstrand.

It-bolaget Candidator, med huvudkontor i Alingsås, levererar bland annat telefoni- och outsourcingtjänster till företag och organisationer. De blir först ut med att ta den nya versionen till marknaden.

–  Med sitt nya användarvänliga gränssnitt tillsammans med all övrig ny funktionalitet är vi säkra på att den kommer bemötas med stor uppskattning av marknaden, säger Christer Johannesson, teknik- och driftchef på Candidator i ett pressmeddelande.

Är det några fler operatörer på väg in i den nya plattformen?

– Ja, men det berättar vi om när det är klart, säger Björn Sjöstrand.

  • Annons 3

Fler nyheter

Bodens datacentersuccé lockar

De lyckade datacenteretableringarna i Boden har lockat finfrämmande. Nu har en delegation från Spanien varit på besök för att försöka lära sig mer.
– Det här visar att Boden är en global spelare, säger kommunalrådet Claes Nordmark.

  • Annons 4

Enghouse-chefen lämnar – startar eget bolag

Enghouse Interactives chef Michael Stubbing lämnar företaget. Efter mer än ett decennium på bygget är det dags för nya utmaningar.
– Det har varit fantastiskt lärorikt och utvecklande, säger han till Telekom idag.

IP Soft:s chatbot prisas i ny studie

”En idealisk lösning med avancerade funktioner”. Så beskrivs IP Softs Amelia i en ny undersökning av chatbotar.
– Vi är hedrade att bli omnämnda som ledare, säger Chetan Dube, vd för företaget.