nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Amazon öppnar upp sin Siri-konkurrent

Nu kan utvecklare få röstassistens i sina egna appar. Amazon öppnar upp motorn bakom sin Siri-konkurrent Alexa.

  • Artikel annons 1

Amazon satsar hårt på att bli ledande inom röststyrning. På onsdagen lanserade företaget en skarp version av motorn bakom den egna röstassistenten Alexa. Lanseringen innebär att utvecklare kan dra nytta av motorn, som kallas Lex, för att bygga in röststyrningsfunktioner i de egna apparna.

Lex kommer finnas tillgänglig som ett api i Amazon Web Services. Något som Werner Vogels, CTO på Amazon, ser som en fördel.

– Det bästa med att det är en molnservice, till skillnad från att lägga det i egna servrar eller lokalt, är att vi kan ständigt göra Lex bättre för miljontals kunder, säger han till nyhetsbyrån Reuters.

Liksom många andra tjänster i molnet kommer Amazon ta betalt baserat på hur många text- eller röst-förfrågningar som görs till Lex.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Tre bygger ut i Halland

Tre förstärker sitt mobilnät i Halland och uppgraderar 4g-nätet till 4g+. Operatören bygger också ut 4g- och 3g-näten.

PTS: Det kan bli bättre

Efter granskning av tre av de stora operatörerna konstaterar PTS att de till stora delar följer reglerna om driftsäkerhet, men att vissa kan bli bättre.

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här