nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Amazon öppnar upp sin Siri-konkurrent

Nu kan utvecklare få röstassistens i sina egna appar. Amazon öppnar upp motorn bakom sin Siri-konkurrent Alexa.

  • Artikel annons 1

Amazon satsar hårt på att bli ledande inom röststyrning. På onsdagen lanserade företaget en skarp version av motorn bakom den egna röstassistenten Alexa. Lanseringen innebär att utvecklare kan dra nytta av motorn, som kallas Lex, för att bygga in röststyrningsfunktioner i de egna apparna.

Lex kommer finnas tillgänglig som ett api i Amazon Web Services. Något som Werner Vogels, CTO på Amazon, ser som en fördel.

– Det bästa med att det är en molnservice, till skillnad från att lägga det i egna servrar eller lokalt, är att vi kan ständigt göra Lex bättre för miljontals kunder, säger han till nyhetsbyrån Reuters.

Liksom många andra tjänster i molnet kommer Amazon ta betalt baserat på hur många text- eller röst-förfrågningar som görs till Lex.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

  • Annons 3

Fler nyheter

Fler tror på intrång

En majoritet av alla it-chefer inom telekomindustrin tror att försöken till dataintrång kommer att öka. Men bara två av fem tror att de kommer öka investeringarna i företagets cybersäkerhet.

Fler mobilabonnemang och mer data

PTS senaste rapport om telekommarknaden bekräftar vad många inom telekombranschen redan förutspått. Mobilabonnemang med minst en Gigabyte per månad ökar och utbyggnaden av bredband via fiber börjar märkas.

  • Annons 4

Risk för missnöje när nätverket inte testas innan köp

Krönika

Vi har väl alla gått och letat efter täckning eller varit med om att Skypesamtalet hackar och bryts? När arbetsplatsens trådlösa nätverk inte längre klarar uppgiften är det oftast en uppgradering till modernare teknik som är lösningen. Men hur tar man reda på vilken utrustning som behövs för att möta behoven? Alla leverantörer kan idag […]

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här