nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Amelia ny i SEB:s kundtjänst

SEB har en ny medarbetare på sin supportavdelning. Hon är blond, heter Amelia och är en robot, skapad av Ipsoft. Därmed blir SEB första bank i världen med en robot på supporten.

  • Artikel annons 1

SEB har redan använt Amelia internt. När de anställda stött på ett it-problem har de kunnat vända sig till Amelia för hjälp. Och enligt Mikael Andersson på SEB har hon gjort ett bra jobb.

– Efter en lyckad implementering internt känner vi att vi kan ta steget att fortsätta utvecklingen av Amelia och se vad hon kan göra för våra externa kunder, säger han.

Amelia har tidigare främst använts av företag internt. SEB blir nu den första banken i världen som använder henne externt mot kunder och på svenska. Bakom mjukvaran står amerikanska Ipsoft, som tillsammans med SEB nu ska utveckla och utbilda Amelia vidare.

– Digitala medarbetare kommer att förändra det sätt på vilket banker hanterar sin verksamhet och utgöra en plattform för nya tjänster. SEB är en tydlig föregångare när det gäller att förstå möjligheterna med digital transformation och skapar nu ett försprång genom att placera Amelia i direkt kundkontakt, säger Chetan Dube, vd på Ipsoft.

Amelia gör sin första dag på jobbet i slutet av året.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här