nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Konkurrens

Digital hjälp till 1000

Projektet Kickstart digitalisering har fått mer pengar från Tillväxtverket. Nu ska svenska företag få hjälp med sin digitala övergång för att ligga före sina utländska konkurrenter.

  • Annons 1

Blackberry kan sluta tillverka enheter

Det är kärva tider för mobiltillverkare som inte heter Apple eller Samsung. Blackberry har definitivt rott i motvind de senaste åren. Fortsätter det så, kan man välja att helt sluta tillverka enheter och fokusera på andra områden, säger Blackberrys vd John Chen.

Telia i ny misstänkt mutskandal

Uppdrag Granskning har avslöjat ytterligare en misstänkt mutskandal där Telia Sonera är inblandade. Den här gången är det i Azerbajdzjan och landets presidentfamilj uppges vara inblandade. 

  • Annons 2

Första ronden till Ericsson

– Försäljning av Apple-produkter kan stoppas

Patentbråket mellan Ericsson och Apple har tagit en dramatisk vändning när amerikanska US International Trade Commission (ITC) nu beslutat sig för att undersöka om Apple begått patentbrott. ITC har förmågan att blockera försäljning av produkter i USA.

  • Annons 3

Weblink dubblar datamängden

Priser sänks, surfpotter ökar, bindningstider slopas. Det är hård strid om telekomkunderna i Sverige just nu. Weblink är nästa operatör att vässa sitt erbjudande.

Telia gör som Tele2 – höjer surfpotter

Att potterna för mobilsurf länge varit snålt tilltagna är ingen överdrift. Nu verkar det dock vara på väg att förändras. Efter Tele2:s dubblering av potterna för någon vecka sedan, spänner även Telia musklerna.

Kan Blackberry resa sig?

Blackberry har alla odds mot sig, domaren har räknat till minst åtta, men den forna giganten vägrar ge upp. Nu planerar man att lansera flera nyheter under året. 

Visa öppnar för Apple och Google

Svenska aktörer inom mobilbetalning får se upp. Nu vill Visa göra det lättare och säkrare för kunder i Europa att betala med mobilen. Samtidigt krattar man på så sätt manegen för Apple och Googles intåg.