nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Marknad

5g-tester redan i år

PTS vill stärka Sveriges position som ledande it-nation och undersöker nu om marknaden har något intresse av att testa 5g på upp till 1 000 MHz.

  • Annons 1

Färre jobb än befarat bort från Cisco

Uppgifterna om en 20-procentig minskning av personalen hos Cisco visade sig vara starkt överdrivna men många kommer att få lämna företaget i den omstrukturering som presenterades i företagets bokslutsrapport under gårdagen.

  • Annons 2

Analytiker: slut på smartmobilboomen

Ända sedan Apple lanserade sin första Iphone har marknaden för smartmobiler växt snabbt, men nu verkar boomen vara över. Enligt en ny rapport är har tillväxten på marknaden minskat avsevärt.

  • Annons 3

Vikande tillväxt för smarta mobiler

För första gången kommer tillväxten av marknaden för smarta mobiler i år att hamna under tio procent spår Gartner. En av orsakerna är att vi inte väntas byta telefon lika ofta framöver.

Samsung ökar, Apple tappar

Samsung befäster positionen som världens största leverantör av smarta mobiler. Men medan Samsung ökat både försäljning och marknadsandel tappar Apple.

Kritiserat teleföretag inför ångerrätt för företag

Telisol är ett av de företag i telefonibranschen som genom åren fått mycket kritik för sina försäljningsmetoder. De gör nu sitt bästa för att försöka tvätta bort sitt fläckade rykte. Senaste åtgärden är att införa en månads ångerrätt även för företag.