nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Övrigt

Motorola virtualiserar mobilen

Allt fler tillverkare bygger in virtualiserings-teknik i sina mobiler. VMwares lösning används av Samsung och LG och nu har man fått med även Motorola på tåget. Förhoppningen är att jobbmobilen snart ska vara ett minne blott.

  • Annons 1

Presidenten valde fel lösenord

Syriens hårt kritiserade president Bashar al-Assad är ingen stjärna på it – heller. Hackergruppen Anonymous avslöjade i veckan lösenordet till hans email och det var pinsamt enkelt.

Cisco tiodubblar farten

Cisco tror liksom många andra på en mångdubbling av datatrafiken i molnet de närmaste åren. Därför uppgraderar man nu sina Nexus-switchar till att klara 40...

IBM utmanar inom mobilhantering

Produktnyhet

IBM ger sig in i mdm-branschen. Nya lösningen Endpoint manager for mobile devices ska bland annat underlätta för företag att haka på trenden med privata mobila enheter på jobbet.

  • Annons 2

Så vinner offentlig sektor på molnet

Offentlig sektor kan vinna på att flytta ut data i molnet. Det menar it-chefsgruppen vid Nordiska ministerrådet. I en ny rapport beskriver de hur ett Nordenomspännande samarbete skulle underlätta en omställning.

  • Annons 3

Telekom idag byter skepnad

Ny grafisk form för både tidning och webb. Ett vässat innehåll med tydligare fokus på de professionella användarnas behov.
Det är de viktigaste nyheterna när Nya Telekom idag nu når prenumeranter och onlineläsare.