nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Profilen

Modernare it ska ge fler anställda

Ny teknik kan användas för att effektivisera genom att automatisera roller för att minska antalet tjänster inom företag. Anledningen till att Pär Rasmusson tog tjänsten som cio på Samhall är det motsatta. Han ska modernisera så att företaget kan växa med ännu fler anställda.

Tror på en ny teknikrevolution

Mattias Forsberg har varit cio på flygbolaget SAS sedan januari förra året. Han kom från en succéartad tid som cio på Systembolaget till ett företag som är ständigt utsatt för konkurrens och där ekonomisk vinst är a och o.

  • Annons 1

Med fokus på digital utveckling

Det viktiga med digitalisering är vad tekniken kan göra för att underlätta för människor och samhället. Det anser Ylva Sundkvist, kommunchef i Piteå som är nominerad till årets digitaliseringsledare för hennes målmedvetna fokus på digital utveckling.

Ny i Solnas tjänst

Lotta Ungerth
CIO/ Solna Stad/ Solna
Hon har inte bara tagit klivet från privat till offentlig sektor, hon har dessutom gjort det från en av de stora it-leverantörerna. Lotta Ungerth är ny cio i Solna stads tjänst.

Stora planer för huvudstaden

Ann Hellenius – It-direktör/Stockholms stad/Stockholm
Som Stockholms stads it-direktör har Ann Hellenius en stor del i att bygga framtidens Stockholm. Nuförtiden byggs städer inte bara med sten, it är en minst lika viktig beståndsdel.

Med digitalisering i sikte

VD/VÄSTTRAFIK/GÖTEBORG
Västtrafiks vd Lars Backström är vetgirig – inte minst behövs det för att man ska bli än mer framgångsrika med hjälp av digitalisering.

  • Annons 2

It på största möjliga allvar

Fredrik Robertsson, cio, Försvarsmakten, Stockholm
Försvarsmakten tar it på absolut högsta allvar. Just därför tillhör cio Fredrik Robertsson försvarets högsta chefsgrupp. Trots allt ansvar gillar han att jobba med ett område som utvecklas och blir allt viktigare överallt.

Med 100 miljoner i potten

Skanskas Karin Appelgren villig betala för frihet

– Vi aktar oss för stumma lösningar och att bli för beroende av en leverantör. Målet är både teknisk och affärsmässig frihet. Och det vore relativt enkelt att uppnå om vi fick börja om på ny kula, utan att ta hänsyn till tidigare investeringar.
Karin Appelgren på Skanska ansvarar för en telefonibudget på mer än 100 miljoner, men saknar en rättvisande titel.

  • Annons 3