nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Rapport

Nordiska företag saknar kunskap om SD-WAN

En global undersökning gjord av Barracuda Networks visar att hälften av alla företag kommer införa en SD-WAN-lösning inom det närmaste året. Samtidigt anser över 70 procent av de nordiska företagen att de har bristande kunskap kring nätverkslösningen.

  • Annons 1

It-cheferna hänger inte med

Över hälften av beslutsfattande it-chefer anser att de inte hänger med i utvecklingen, visar en undersökning från Sungard availability services.

En miljard mobilt uppkopplade 2020

Det mobila internet är internet. Det slår branschorganisationen GSMA fast i en ny rapport. Man menar även att fler än en miljard människor är mobilt uppkopplade 2020 och att 60 procent av dem spås ansluta till internet enbart med sina smartmobiler.

  • Annons 2

Apple säljer färre Iphone

Tillväxtmaskinen Apple har tappat fart och under bolagets andra bokföringskvartal sjönk försäljningssiffrorna för Iphone med 16 procent.

Vikande tillväxt för smarta mobiler

För första gången kommer tillväxten av marknaden för smarta mobiler i år att hamna under tio procent spår Gartner. En av orsakerna är att vi inte väntas byta telefon lika ofta framöver.

  • Annons 3

Stora datapotter och sms ökar

– Mobilabonnemangen ändrar karaktär

Antalet mobilabonnemang låg under första halvan av 2015 kvar på samma nivå som samma period 2014, enligt statistik från PTS. Däremot förändras abonnemangstyperna.

Allteles företagsaffär på rätt väg

Omstöpningen av Allteles företagsaffärer ser ut att ge resultat. Tredje kvartalet innebar för första gången på länge ett överskott. Men gamla synder medför att perioden ändå slutar med en rejäl förlust för operatören.

Snabb tillväxt för emm-marknaden

Allt fler företag och organisationer skaffar sig lösningar för att hantera mobila enheter och applikationer och göra det möjligt med mobil åtkomst av företagsdata. Det är en utveckling som ser ut att accelerera de närmsta åren menar analytikerna.