nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Rapport

”Ett problem som kräver riktigt ledarskap”

Otroligt viktigt, men väldigt svårt att mäta. I en ny studie framgår det att det i stor utsträckning saknas strategier för att förbättra produktiviteten.
– Optimering av produktivitet är en av de största utmaningarna för avancerade ekonomier.

  • Annons 1

Nordiska företag saknar kunskap om SD-WAN

En global undersökning gjord av Barracuda Networks visar att hälften av alla företag kommer införa en SD-WAN-lösning inom det närmaste året. Samtidigt anser över 70 procent av de nordiska företagen att de har bristande kunskap kring nätverkslösningen.

  • Annons 2

It-cheferna hänger inte med

Över hälften av beslutsfattande it-chefer anser att de inte hänger med i utvecklingen, visar en undersökning från Sungard availability services.

En miljard mobilt uppkopplade 2020

Det mobila internet är internet. Det slår branschorganisationen GSMA fast i en ny rapport. Man menar även att fler än en miljard människor är mobilt uppkopplade 2020 och att 60 procent av dem spås ansluta till internet enbart med sina smartmobiler.

  • Annons 3

Apple säljer färre Iphone

Tillväxtmaskinen Apple har tappat fart och under bolagets andra bokföringskvartal sjönk försäljningssiffrorna för Iphone med 16 procent.

Vikande tillväxt för smarta mobiler

För första gången kommer tillväxten av marknaden för smarta mobiler i år att hamna under tio procent spår Gartner. En av orsakerna är att vi inte väntas byta telefon lika ofta framöver.

Stora datapotter och sms ökar

– Mobilabonnemangen ändrar karaktär

Antalet mobilabonnemang låg under första halvan av 2015 kvar på samma nivå som samma period 2014, enligt statistik från PTS. Däremot förändras abonnemangstyperna.