nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Android för iot nu bekräftat

Under sin utvecklarkonferens Google I/O bekräftade sökjätten att de kommer att släppa en nerbantad version av Android för sakernas internet.

  • Artikel annons 1

Ryktena om att Google har planer på att lansera en specialversion av Android för sakernas internet visade sig stämma. Precis som vi rapporterat om tidigare får det nya operativsystemet namnet Brillo och det ska bara innehålla de delar av Android som är absolut nödvändiga för att kunna köras med minimala resurser.

Operativsystemet kommer att ha stöd för kommunikation via wifi och bluetooth men om det också kommer att fungera med andra trådlösa tekniker med låg strömförbrukning, som exempelvis Zigbee, är oklart.

Förutom själva operativsystemet kommer Google också att erbjuda ett applikationslager kallat Wave som ska göra det möjligt för uppkopplade prylar att prata med varandra, telefoner och molntjänster. Enheter som använder Brillo eller Android som operativsystem ska automatiskt kunna hitta igen varandra vilket öppnar för lösningar där olika devicer kan kommunicera ad hoc utan manuell konfigurering.

Wave ska kunna köras på såväl Brillo som andra plattformar även om det är oklart vilka.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

GTT utökar SD-WAN-tjänst

Flera nätverksapplikationer på en enda universell kundenhet. Nu har GTT utökat sin SD-WAN-tjänst för att leverera mer kostnadseffektiva nätverkstjänster.

Advania köper Itello

Från noll till 600 miljoner. För ett år sedan hade Advania ingen närvaro på it-infrastrukturmarknaden i Norge. Nu har man intagit en betydande position i och med uppköpet av Itello.