nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Androidprojektor från Sony

Sony drar på stort i Barcelona och lanserar flera mobila nyheter varav Xperia Touch är värd ett extra utropstecken.

Alla plana ytor blir touchskärm med Sonys projektor.
  • Artikel annons 1

Sony satsar, som så många andra, på att utveckla kamerateknologin på deras nya smartphones. Med Xperia XZ Premium lanseras Sony Motion Eye-kamera, som enligt utvecklarna ska fånga rörelser som inte ens det mänskliga ögat kan uppfatta. Därtill har mobilen en minnesutrustad så kallad Exmor RS-sensor som ska göra bildscanning och dataöverföring fem gånger snabbare än föregående modeller. Det inbyggda minnet ska kunna hantera videoinspelning på 960 bildrutor per sekund vilket enligt Sony gör XZ Premium till världens första smartphone med super slow-motion.

Utöver kamerateknik är Sonys senaste flaggskepp bestyckad med 5,5 tums skärm, 4k HDR-display, usb 3.1 och dessutom framtidssäkrad för nedladdningshastigheter på upp till 1 Gb/s tack vare det inbyggda Snapdragon lte-modemet.

Vid sidan om flaggskeppet lanseras även specialaren XZs i begränsad utgåva. Den liknar i stora drag XZ men har något klenare batteri, något mindre skärm och något mindre minne. Dessutom en prislapp på 2 000 kronor under XZ.

Sony lanserar även en tredje smartphone i form av mellanklassmodellen XA1 med kantlös hd-skärm på 5 tum, huvudkamera på 23 mp, ai-assistent och lite annat smått och gott.

Men det kanske mest intressanta från Sony, sett ur företagsperspektiv, är Xperia Touch som är en interaktiv android-projektor. En produkt med klart hög nivå på high-tech som kan förvandla vilken plan yta som helst till en 23-tums hd-pekskärm. Gränssnittet tillåter allt som är möjligt med en touch-skärm och interaktionen är möjlig genom en kombination av infrarött ljus och realtidsdetektion via in inbyggd kamera. Den interaktiva skärmen är kompatibel med nedladdade appar och spel från Google play store. Touch lanseras i maj månad och har en preliminär prislapp på cirka 14 000 kronor.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

  • Annons 3

Fler nyheter

FMI väljer iipax one

Ida Infront, dotterbolag till Addnode Group, har fått uppdraget att leverera dokument- och ärendehanteringssystem till Fastighetsmäklarinspektionen, FMI

Digital hjälp till 1000

Projektet Kickstart digitalisering har fått mer pengar från Tillväxtverket. Nu ska svenska företag få hjälp med sin digitala övergång för att ligga före sina utländska konkurrenter.

  • Annons 4

5G tidigare än beräknat

Rapporter om att stora telekombolag landsätter storskaliga 5G-projekt duggar allt tätare över hela världen. Branschanalytiker spår nu hur 5G utvecklingen ser ut en bit in i framtiden.

Förstärker 5G-signaler

Trots att 5G ännu inte lanserats på de breda kommersiella kanalerna sker tekniska förbättringar för att vässa signalerna.

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här