nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Videosystemen i Polycoms Group-serie är några av produkterna som framöver kommer kunna anslutas direkt till Offfice 365.

Ännu mer Skype för Polycom

Polycoms samarbete med Microsoft kring Skype for Business får både mer bredd och djup. En lång rad befintliga video- och telefoniprodukter kommer framöver kunna användas direkt med Office 365. I höst kommer också molntjänsten som ger Office 365 mer videomuskler.

  • Artikel annons 1

Möjligheten att använda Polycoms telefoner och videosystem tillsammans med Lync/Skype FB är långt ifrån ny men hittills har det bara fungerat om man haft sin egen Skype-miljö, Office 365-användare har lämnats utanför. Det blir det nu ändring på när Polycom och Microsoft fördjupar sitt samarbete ytterligare.

Polycoms telefoner i VVX-serien är sedan en tid faktiskt möjliga att registrera mot Office 365 och nu följer även nya kombinerade konferenstelefonen och videosystemet Trio efter. I sommar blir det sedan möjligt att ansluta även Polycoms videosystem i Group-serien til Office 365.

När prylarna sätts i det vi skulle kunna kalla Microsoft-mode så ändras även användargränssnittet för att likna det hos Skype for Business. Till VVX-telefonerna kommer gränssnittsuppdateringen i några steg där de första anpassningarna blir tillgängliga under våren för att vara helt genomförd efter sommaren. Till sommaren kommer också uppdateringen som gör Group-systemen Office 365-kompatibla.

Tilläggstjänst för video

Längre, för oss i Sverige dröjer det troligen till 2017, får vi vänta på Polycoms molnbaserade videotjänst för Office 365. Den går ännu under namnet Project Aqua och ska göra det möjligt för Office 365-användare att hålla videomöten med den som använder vanliga standardbaserade videosystem. Project Aqua blir en tilläggstjänst till Office 365 och kommer troligen att kunna köpas direkt vi adminkonsolen på samma sätt vissa konferenstjänster för telefonmöten. Hur licensmodellen kommer att se ut återstår att se men det kommer att bli någon form av taxa för faktiskt utnyttjande.

Fortsättning på CX-serien

Det utökade samarbetet med Microsoft innebär också att Polycom kommer att plocka fram nya rumssystem speciellt framtagna för Skype for Business, det som tidigare kallades Lync Room Systemes. Här är uppgifterna dessvärre rätt knapphändiga och Polycoms nordiska organisation vet ännu inte när de kan tänkas dyka upp. Klart är i alla fall att de kommer att baseras på nästa generation av Skype för rumssystem och att befintliga produkter i det segmentet samtidigt också kommer att uppdateras.

För de som föredrar Microsofts egna samarbetsskärmar Surface Hub kommer man att kunna kombinera dem med Polycoms kameror och ljudenheten Trio för att höja kvaliteten på video och ljud.

  • Annons 3

Fler nyheter

Box presenterar ny tjänst

Lagra din data var du vill – utan att det påverkar användarupplevelsen. Nu har molnföretaget Box lanserat sin nya tjänst.
– Med Box Zones får företaget det bästa av två världar, säger Jeetu Patel, produktchef på företaget.

  • Annons 4

Nytt nordiskt samarbete om 5g

Världens första sammanlänkade 5g-region. Under årets nordiska statsministermöte undertecknades en ny avsiktsförklaring.
– Utvecklingen av 5G är på frammarsch och den nordiska regionen ska ligga i framkant i den utvecklingen, säger statsminister Stefan Löven.

Så hanterar Telekom idag GDPR

Arbetet med dataskyddsförordningen, GDPR, har varit intensivt den sista tiden för att vi ska vara klara till den 25 maj. Nu finns alla bitar på plats hos Telekom idag och vår ägare Pauser Media.

Operatörerna: ”Skapas risker för monopolisering”

Konkurrens ger snabb och bred nätutbyggnad. Men i skiftet till 5g finns det stora risker för att enskilda aktörer får osunda fördelar.
– De föreslagna auktionsreglerna för 700 MHz-auktionen är inte konstruerade för att säkerställa hård konkurrens, säger Samuel Skott på Tele2.

Utmanaren: ”Verkligheten har kommit ikapp vår idé”

Ett mobilabonnemang som inte kostar pengar – men där användarna får betala med sin tid.
Det är uppstickaren Wifogs strategi för att kapa till sig marknadsandelar.
– Det här är en affärsmodell man kan använda inom många branscher, säger Peter Håkansson, vd för företaget.