nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

App ger snabb guide till telefonifunktioner

Hur var det nu man gjorde för att koppla upp ett konferenssamtal? Att inte komma ihåg hur en funktion i företagets växel fungerar har hänt de flesta av oss. I mobilappen Ubifon ska manualer och snabbguider för telefoni kunna samlas för att alltid vara lätt åtkomliga.

  • Artikel annons 1

Innehållet i appen anpassas efter de kommunikationstjänster och produkter som företaget använder.

Innehållet i appen anpassas efter de kommunikationstjänster och produkter som företaget använder.

Telefoni- och it-konsulterna Ubicon har skapat en tjänst de kallar Ubifon som ska hjälpa vanliga telefonianvändare att få ut så mycket nytta som möjligt av den kommunikationslösning de använder. I appen som hör till tjänsten ska användaren hitta guider och information kring de viktigaste funktionerna i den telefoniplattform de använder oavsett om den är kundplacerad eller köps som tjänst.

– Tanken är att leverantören ska kunna baka in Ubifon som en del av telefoniaffären med kunden. Tillsammans med leverantören och kunden sätter vi oss ner och kommer fram till vilken information som ska finnas i appen. Fokus ska vara på de viktigaste och bästa funktionerna som gör det enklare att serva kundens kunder, säger Ubicons vd Ulf B. K. Hansson.

Förutom manualer och guider kan appen också laddas med annan information, till exempel företagets telefonipolicy.

– Ofta är det alldeles för stort fokus på ekonomi och teknik i kommunikationsupphandlingar och för litet fokus på utbildning. Nästan alltid missar man också den stora massan användare och koncentrerar sig på de avancerade användarna. Med Ubifon kan företag nå ut till ett stort antal användare och informationen finns tillgänglig när användarna behöver den direkt i telefonen, säger Ulf B. K. Hansson.

Etiketter:, ,

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Tre och Bumbee Labs ingår avtal

Ett steg mot smartare städer. Det är vad Tre säger efter att ha tecknat avtal med IoT-företaget Bumbee Labs. Avtalet innebär att operatören levererar mobil uppkoppling.

Tele2:s företagschef avgår

Det blir viss omstrukturering hos Tele2. Detta då Tom Craig valt att kliva av som chef för svenska företagsmarknaden. Ny tillförordnad chef blir Fredrik Stenberg.

Informatica väljer svenska plattformen

Svenska Snow Software har kapat till sig en storaffär. Detta då Företagsmoln-jätten Informatica väljer deras plattform.
– Vi valde Snow på grund av produktens helhetsomfattning, säger Richard Scott på Informatica.