nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Appar fixar kartstrul i Ios 6

I senaste Ios-uppgraderingen valde Apple att ersätta Google Maps med en egen, inte fullt lika utbyggd, karttjänst. Men ett par svenska appar kan rädda upp situationen.

  • Artikel annons 1

För att fixa en smidig övergångsperiod har Viatact nu släppt uppdaterade versioner av sina appar Svenska koordinater och Grid tool. Båda har fått en ny funktion som tillåter Ios 6-användare att med en enda knapptryckning få fram en kartbild från Google Maps som täcker exakt samma område som man ser på Apple-kartan, det vill säga ger dig snabb och enkel åtkomst till båda leverantörernas kartor.

– Apples nya karttjänst bygger på en mycket imponerande teknik med de omtalade 3d-kartorna, så det är ingen tvekan om att Apple vinner stort på de platser där deras tjänst är fullt utbyggd. Utmaningen är att jordklotet är stort och det lär ta ett tag innan de byggt upp den massiva databas som behövs för att täcka varje liten buske med flyg- eller satellitbilder. Till dess kan de här apparna fylla ett behov, säger apputvecklaren Magnus Berglund.

Påpekas bör dock att den aktuella lösningen inte erbjuder full funktionalitet i Google Maps.

  • Annons 3

Fler nyheter

Bodens datacentersuccé lockar

De lyckade datacenteretableringarna i Boden har lockat finfrämmande. Nu har en delegation från Spanien varit på besök för att försöka lära sig mer.
– Det här visar att Boden är en global spelare, säger kommunalrådet Claes Nordmark.

  • Annons 4

Enghouse-chefen lämnar – startar eget bolag

Enghouse Interactives chef Michael Stubbing lämnar företaget. Efter mer än ett decennium på bygget är det dags för nya utmaningar.
– Det har varit fantastiskt lärorikt och utvecklande, säger han till Telekom idag.

IP Soft:s chatbot prisas i ny studie

”En idealisk lösning med avancerade funktioner”. Så beskrivs IP Softs Amelia i en ny undersökning av chatbotar.
– Vi är hedrade att bli omnämnda som ledare, säger Chetan Dube, vd för företaget.