nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Appar fixar kartstrul i Ios 6

I senaste Ios-uppgraderingen valde Apple att ersätta Google Maps med en egen, inte fullt lika utbyggd, karttjänst. Men ett par svenska appar kan rädda upp situationen.

  • Artikel annons 1

För att fixa en smidig övergångsperiod har Viatact nu släppt uppdaterade versioner av sina appar Svenska koordinater och Grid tool. Båda har fått en ny funktion som tillåter Ios 6-användare att med en enda knapptryckning få fram en kartbild från Google Maps som täcker exakt samma område som man ser på Apple-kartan, det vill säga ger dig snabb och enkel åtkomst till båda leverantörernas kartor.

– Apples nya karttjänst bygger på en mycket imponerande teknik med de omtalade 3d-kartorna, så det är ingen tvekan om att Apple vinner stort på de platser där deras tjänst är fullt utbyggd. Utmaningen är att jordklotet är stort och det lär ta ett tag innan de byggt upp den massiva databas som behövs för att täcka varje liten buske med flyg- eller satellitbilder. Till dess kan de här apparna fylla ett behov, säger apputvecklaren Magnus Berglund.

Påpekas bör dock att den aktuella lösningen inte erbjuder full funktionalitet i Google Maps.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Luleå bygger testmiljö för 5g

Snart ska Luleå få 5g. Stadens universitet kommer tillsammans med bland annat Telia och Ericsson bygga en testmiljö.
– Vi är upprymda över att få en av de första 5g-installationerna i Sverige, säger projektledaren Karl Andersson.