nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Apple skippar vpn-appar i Kina

Flera vpn-appar har tagits bort från Apples app store i Kina. Apples ceo bekräftar detta men hävdar att man bara följer nya bestämmelser i Kina.

  • Artikel annons 1

Nyhetsmedia världen runt har reagerat på att Apple nyligen har plockat bort flera vpn-appar, (virtual private network), från företagets app store i Kina. Enligt ett uttalande från en talesperson från Apple har detta enbart gjorts för att följa de nya bestämmelserna i Kina som infördes tidigare i år och bland annat säger att det krävs licenser för tillhandahålla internettjänster i landet.

”Vi ombads att plocka bort flera vpn-appar som inte uppfyller de nya kraven. Men flera hundra finns fortfarande kvar, bland annat appar som är utvecklade av företag utanför Kina”, sa Apples ceo Tim Cook, i ett uttalande nyligen.

Vpn tillåter krypterade ”tunnlar” av internettrafik mellan användares enheter och en vpn-server på valfri ort. Tekniken utvecklades ursprungligen för att anställda på företag skulle ha säker tillgång till intern information, men har sedan spridits till en betydligt bredare målgrupp som vill kunna kontrollera sina informationsflöden.

Enligt MacWorld är det underligt att Apple plockar bort vpn-apparna nu i och med att de strikta kinesiska bestämmelserna infördes redan under januari i år. Enligt tidningen är det därför lätt att spekulera i att Apple har lyckats stå emot fram till och med nu, men slutligen tvingats till att följa de kinesiska bestämmelserna. Exakt hur de kinesiska myndigheterna övertygat Apple är dock ännu okänt.

Taggar:, ,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

  • Annons 3

Fler nyheter

FMI väljer iipax one

Ida Infront, dotterbolag till Addnode Group, har fått uppdraget att leverera dokument- och ärendehanteringssystem till Fastighetsmäklarinspektionen, FMI

Digital hjälp till 1000

Projektet Kickstart digitalisering har fått mer pengar från Tillväxtverket. Nu ska svenska företag få hjälp med sin digitala övergång för att ligga före sina utländska konkurrenter.

  • Annons 4

5G tidigare än beräknat

Rapporter om att stora telekombolag landsätter storskaliga 5G-projekt duggar allt tätare över hela världen. Branschanalytiker spår nu hur 5G utvecklingen ser ut en bit in i framtiden.

Förstärker 5G-signaler

Trots att 5G ännu inte lanserats på de breda kommersiella kanalerna sker tekniska förbättringar för att vässa signalerna.

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här