nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Aruba optimerar nätet för mobilen

Att det finns wifi för mobila enheter räcker inte längre, näten måste fungera bra också. En ny programsvit från Aruba ska göra det arbetet lättare.

  • Artikel annons 1

Aruba, numera en del av Hewlett Packard Enterprise, har släppt en ny uppsättning programvaror som de döpt till Aruba Mobile First Platform. Egentligen handlar det om produkter som funnits i produktportföljen tidigare och som baseras på Arubas eget operativsystem för nätverksprodukter. Men dessa har fått en tätare integration och utökats med standardiserade api:er som ger andra system tillgång till data från nätverksutrustningen.

Därigenom ska det bli lättare att optimera nätet för mobila enheter och uppkopplade prylar. Mjukvarusviten ska kunna användas både av företaget som äger nätet men också av tredjepartsutvecklare som vill optimera användarupplevelsen av sina appar och tjänster.

Aruba Mobile First Platform innehåller också en ny version av tillverkarens molnbaserade lösning Aruba Central som gör det möjligt att övervaka, switchar, routrar och trådlösa accesspunkter.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Länderna med snabbast bredband

Norge har det snabbaste mobila bredbandet och i Singapore är nedladdningshastigheten på fasta bredband överlägset, medan Sverige finns med på topp 10. Det visar en sammanställning från Ookla.

IOT-nät över hela landet

Telekomoperatören Orange Belgium har annonserat utrullningen av ett landsomfattande iot-nätverk som går under namnet ”Mobile IoT”.

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här