nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Åsa Sundberg blir koncernchef på Teracom

Den första december byter Åsa Sundberg stol från att ha varit styrelseordförande för Teracom Group till att bli koncernchef. Hon slutar samtidigt som vd för Net1.

  • Artikel annons 1

Vid sidan av sin vd-tjänst för mobiloperatören Net1 har Åsa Sundberg sedan 2008 även varit styrelseordförande för den nordiska nätoperatören Teracom Group. Nu lämnar hon ordförandeplatsen för att i stället bli koncernchef. Skiftet innebär också att hon dessutom lämnar vd-platsen på Net1.

– Konkurrensen blir allt hårdare och jag ser fram emot att få utveckla de unika tillgångar koncernen skaffat sig; TV- och radionät med fantastisk täckning och starka varumärken som Boxer och PlusTV, säger Åsa Sundberg.

Den första december tillträder Åsa Sundberg den nya posten och ersätter då Crister Fritzson som i stället blir ny vd för SJ. Vem som tar över som vd på Net1 är fortfarande okänt.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

GTT utökar SD-WAN-tjänst

Flera nätverksapplikationer på en enda universell kundenhet. Nu har GTT utökat sin SD-WAN-tjänst för att leverera mer kostnadseffektiva nätverkstjänster.

Advania köper Itello

Från noll till 600 miljoner. För ett år sedan hade Advania ingen närvaro på it-infrastrukturmarknaden i Norge. Nu har man intagit en betydande position i och med uppköpet av Itello.