nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Återförenad maffia gav historiskt rekord

Rekordpublik och nytt surfrekord. I helgen återförenades Swedish House Mafia och under de tre spelningarna gick det åt totalt 11,2 terabyte mobildata på arenan.

  • Artikel annons 1

När housegruppen Swedish House Mafia återigen spelade tillsammans var intresset enormt. Totalt lockades de tre spelningarna 114 639 personer och dessa besökare delade flitigt med sig av sin upplevelse. Enligt Tele2 förbrukades det hela 11,2 terabyte mobildata under spelningarna – en datamängd som motsvarar nära 19 års konstant streaming på Spotitfy.

Den stora toppen var under lördagen då 4 TB data gick åt.
– Att kunna dela och dokumentera är en stor och viktig del av konsertupplevelsen idag. Det är ett sätt att föra vidare den gemenskap och magi som uppstår på en arena, och det krävs ett nät av absolut världsklass för att klara trycket från tusentals besökare. Att vi på Tele2 kan tillhandahålla kapaciteten som krävs för att människor obegränsat ska kunna dela med sig i den här utsträckningen gör Tele2 Arena unik i sitt slag. Det är vi väldigt stolta över, säger Björn Lindberg, nätexpert på Tele2 Sverige.

Så vad räcker då 11,2 TB till. Jo, enligt operatören kan man för den datan få till nära sex miljoner instagrambilder eller 146,8 miljoner delade bilder på Snapchat.

Taggar:

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

”Arbetssätt och kultur är levande och behöver ständigt underhåll”

Nyheter

Öppenhet, interaktion, flexibilitet, kreativitet och synergi. När Tre utvecklade sitt nya huvudkontor var visionen tydlig.
Men hur har det fallit ut i verkligheten?
– Första veckan i 3Huset var jag glatt överraskad över nyfikenheten och hur mycket våra medarbetare nyttjade möjligheterna, säger Helena Körberg, projektledare för Tres nya huvudkontor.