nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Återförenad maffia gav historiskt rekord

Rekordpublik och nytt surfrekord. I helgen återförenades Swedish House Mafia och under de tre spelningarna gick det åt totalt 11,2 terabyte mobildata på arenan.

  • Artikel annons 1

När housegruppen Swedish House Mafia återigen spelade tillsammans var intresset enormt. Totalt lockades de tre spelningarna 114 639 personer och dessa besökare delade flitigt med sig av sin upplevelse. Enligt Tele2 förbrukades det hela 11,2 terabyte mobildata under spelningarna – en datamängd som motsvarar nära 19 års konstant streaming på Spotitfy.

Den stora toppen var under lördagen då 4 TB data gick åt.
– Att kunna dela och dokumentera är en stor och viktig del av konsertupplevelsen idag. Det är ett sätt att föra vidare den gemenskap och magi som uppstår på en arena, och det krävs ett nät av absolut världsklass för att klara trycket från tusentals besökare. Att vi på Tele2 kan tillhandahålla kapaciteten som krävs för att människor obegränsat ska kunna dela med sig i den här utsträckningen gör Tele2 Arena unik i sitt slag. Det är vi väldigt stolta över, säger Björn Lindberg, nätexpert på Tele2 Sverige.

Så vad räcker då 11,2 TB till. Jo, enligt operatören kan man för den datan få till nära sex miljoner instagrambilder eller 146,8 miljoner delade bilder på Snapchat.

Etiketter:

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Tre och Bumbee Labs ingår avtal

Ett steg mot smartare städer. Det är vad Tre säger efter att ha tecknat avtal med IoT-företaget Bumbee Labs. Avtalet innebär att operatören levererar mobil uppkoppling.

Tele2:s företagschef avgår

Det blir viss omstrukturering hos Tele2. Detta då Tom Craig valt att kliva av som chef för svenska företagsmarknaden. Ny tillförordnad chef blir Fredrik Stenberg.

Informatica väljer svenska plattformen

Svenska Snow Software har kapat till sig en storaffär. Detta då Företagsmoln-jätten Informatica väljer deras plattform.
– Vi valde Snow på grund av produktens helhetsomfattning, säger Richard Scott på Informatica.