nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

En säker och kostnadseffektiv lösning med hög kvalitet. Det är vad Atlas Copco har sökt efter – och nu hittat TDC. På bilden: provborrning med Explorac.

Atlas Copco bygger uc-lösning på Cisco

Affär värd 40 miljoner för TDC

Atlas Copco skaffar en uc-lösning som ska användas i den svenska verksamheten. Den bygger på Cisco med Jabber, ett Trio-kontaktcenter och TDC som levererar helheten står även för nätkopplingen Business Trunk och mobiltjänster.

  • Artikel annons 1

Affären uppskattas vara värd 40 miljoner kronor över en avtalets fyra år. Den innebär att TDC ska leverera en integrerad telefon-, data-, applikations- och videokommunikationslösning till Atlas Copco i Sverige. Helhetslösningen innebär att TDC ansvarar för drift, utveckling och service.

– Målsättningen har varit att erhålla en säker och kostnadseffektiv lösning med hög kvalitet. Ett annat krav är att den skall ligga i linje med motsvarande lösningar vi har inom Atlas Copco-gruppen, säger Thomas Dahlgren, vice president Atlas Copco AB, manager Holding Nordic, och fortsätter:

– Vidare vill vi minimera egna resurser för drift. Vi känner att TDC har förmåga att leverera detta och ser fram emot samarbetet samt att infria målsättningarna.

Kommunikationslösningen innehåller följande delar:

  • Telefoni inklusive TDCs mobiltjänster.
  • TDC Business Trunk för datakommunikation och fast och mobil telefoni på en gemensam infrastruktur.
  • Kontaktcenter – callcenter, kundsupport och andra telefonintensiva aktiviteter – via en Trio-lösning från Enghouse.
  • Cisco Unified Communication Manager, vilken integrerar telefoni och kontaktcenter med collaboration-verktyget Cisco Jabber.

– Atlas Copco är ett av de klassiska svenska industriföretagen, vars framgångsrika verksamhet gjort dem multinationella. Att vara med och bidra till en stabilare och effektivare kommunikationsmiljö hos dem känns både viktigt och inspirerande. Vi tror på, och ser fram emot, ett långt framgångsrikt samarbete, säger Joakim Harging, försäljningsdirektör TDC Sverige i en kommentar.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Luleå bygger testmiljö för 5g

Snart ska Luleå få 5g. Stadens universitet kommer tillsammans med bland annat Telia och Ericsson bygga en testmiljö.
– Vi är upprymda över att få en av de första 5g-installationerna i Sverige, säger projektledaren Karl Andersson.