nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Krönika

Att kommunicera – Tillsammans är vi starka!

  • Artikel annons 1

Jag skriver denna krönika endast några dagar efter en av dom värsta händelser som jag har varit med om i Sverige. Fredagen den 7:e April tror jag att väldigt många kommer att minnas under en väldigt lång tid framöver. För mig så blev allting väldigt nära och väldigt verkligt. Helt plötsligt så kände jag mig liten, skakad och utsatt.

Jag tillbringade hela fredagen på Drottninggatan. Tillsammans med några kollegor så hade jag ett kundmöte kl 12 den dagen. Jag anlände tidigt på morgonen och satt på ett café och jobbade tills mina kollegor anslöt. Vi hade vårt kundmöte mellan kl 12 och 14, endast 10 meter från det hörn där lastbilen slutligen kraschade in i Åhléns.

Turligt nog för mig och mina kollegor så hann vi alltså precis lämna området innan allting hände. När vi kom till Arlanda så upptäckte vi vad som hade hänt och insåg hur nära det varit att vi kanske också kunde blivit skadade. Den här gången så hade vi marginalerna på vår sida.

Varför skriver jag då detta i en krönika som skall handla om kommunikation? Jo, för att det är så viktigt att det fungerar när något som detta händer. Jag kunde direkt ringa hem till min familj och berätta att jag är säker, att jag kommer hem till middagen. Jag kunde gå in på sociala medier och meddela alla som jag känner att jag är säker, jag kommer att komma hem.

Att inte veta är fruktansvärt, oro och rädsla inför vad som kan ha skett. Vi behöver information, korrekt och omedelbar information. Det är därför av största vikt att vi kan kommunicera och att vi kan hjälpa och stötta varandra. Vi skall använda kommunikation för att sprida glädje, kärlek och dela med oss av korrekt information till varandra.

Stockholmarna öppnade inte bara upp sina hjärtan utan man öppnade också upp sina kontor, sina hem och välkomnade främlingar och utsatta. Man ställde upp för varandra och kommunicerade med varandra.

Genom fantastiska personliga insatser så kunde man snabbt få tips om var gärningsmannen befann sig. Genom kameror, mobiltelefoner och observationer så kunde man lite senare också gripa en man.

Kommunikation är viktigt, vi måste kunna dela med oss och hjälpa varandra. Utan en bra infrastruktur och utan modern teknik så hade det blivit mycket svårare att agera under denna tragiska helg. Jag är väldigt tacksam att jag på ett enkelt sätt genast kunde meddela min familj att jag är säker, att jag kommer hem! Det är jag väldigt tacksam över. Teknik och infrastruktur är alltså väldigt viktigt men jag är ännu mer tacksam och glad över att se hur människor har klivit fram och hjälpt varandra. Hur vi visar vår kärlek, vår omtanke och vårt stöd. Tillsammans är vi starka. Kram.

Conny Björnehall.

Taggar:

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Här är Plantronics nya namn

AMSTERDAM. Plantronics köpte Polycom under förra året. Nu har man bestämt sig för att byta namn.
– Namnet kommer från grekiska ordet för många, säger Paul Clark.

Conscia Netsafe vinner Cisco-pris

”Customer Experience Partner of the Year 2018. På Ciscos stora partnergala ärades Conscia Netsafe med titeln.
– De har varit först och kommit längst, säger Johan Stenstrand, partnerchef på Cisco.

”Vi har fått in en bra täckning av vår planet”

För två månader sedan släppte Tre sitt företagsabonnemang 3Världen Företag.
Och enligt Sofia Krook, ansvarig för B2B, har lanseringen varit enormt lyckad.
– Vi är jättenöjda och vi ser att det är otroligt attraktivt på marknaden, säger hon.

Iioote expanderar till Stockholm

”Marknadsmoment” och stort säljpotential inom IoT. Det är vad som fått systemintegratören Iioote att inta huvudstaden.
Ni ska man bygga upp ett ICT-kluster tillsammans med Qualit Solutions i Kista.