nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Avaya på väg tillbaks

Kommunikationsbolaget Avaya meddelar att de är färdiga med den rekonstruktion som företaget genomgått under året och förbereder sig för en börsintroduktion.

  • Artikel annons 1

Den amerikanska domstolen, United States Bankruptcy Court, har bekräftat Avayas ändrade rekonstruktionsplan vilket betyder att bolaget kan avsluta processen innan årsskiftet.

För bara två veckor sedan lämnade bolaget in en ansökan till U.S. Securities and Exchange Commission för registrering så att bolagets aktier kan få handlas på en nationell börs.

I samband med meddelandet skriver Jim Chirico, vd och styrelseordförande för Avaya, följande:

”Domstolens godkännande av vår rekonstruktionsplan är kulmen av flera månaders hårt arbete och omfattande förhandlingar med våra olika intressenter. Inom de närmaste veckorna kommer Avaya att avsluta den här processen starkare än någonsin och vara bättre positionerat för framgång på lång sikt. Det ger oss också den finansiella flexibilitet som behövs för att skapa ännu större värde för våra kunder, partners och aktieägare.”

Avaya räknar med att ha runt 2,9 miljarder dollar i långfristiga lån vid rekonstruktionsprocessens slut. Det är minskning av skuldbördan på cirka 6 miljarder dollar som fanns på Avayas balansräkning när processen inleddes tidigare i år. Den nya kapitalstrukturen förväntas sänka företagets räntekostnader med över 200 miljoner dollar per år, jämfört med förra året.

Etiketter:,

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4