nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Avaya på väg tillbaks

Kommunikationsbolaget Avaya meddelar att de är färdiga med den rekonstruktion som företaget genomgått under året och förbereder sig för en börsintroduktion.

  • Artikel annons 1

Den amerikanska domstolen, United States Bankruptcy Court, har bekräftat Avayas ändrade rekonstruktionsplan vilket betyder att bolaget kan avsluta processen innan årsskiftet.

För bara två veckor sedan lämnade bolaget in en ansökan till U.S. Securities and Exchange Commission för registrering så att bolagets aktier kan få handlas på en nationell börs.

I samband med meddelandet skriver Jim Chirico, vd och styrelseordförande för Avaya, följande:

”Domstolens godkännande av vår rekonstruktionsplan är kulmen av flera månaders hårt arbete och omfattande förhandlingar med våra olika intressenter. Inom de närmaste veckorna kommer Avaya att avsluta den här processen starkare än någonsin och vara bättre positionerat för framgång på lång sikt. Det ger oss också den finansiella flexibilitet som behövs för att skapa ännu större värde för våra kunder, partners och aktieägare.”

Avaya räknar med att ha runt 2,9 miljarder dollar i långfristiga lån vid rekonstruktionsprocessens slut. Det är minskning av skuldbördan på cirka 6 miljarder dollar som fanns på Avayas balansräkning när processen inleddes tidigare i år. Den nya kapitalstrukturen förväntas sänka företagets räntekostnader med över 200 miljoner dollar per år, jämfört med förra året.

  • Annons 3

Fler nyheter

Huaweis nya router – en utmanare till adsl

Markant bättre täckning och hastigheter på upp till 100 megabit.
Huawei lanserar nu en ny router som konkurrerar med adsl-alternativ.
– Med WTTx kan vi redan nu erbjuda slutanvändare 5g-upplevelser i 4g-nätet, säger Kenneth Fredriksen chef för Huawei i Sverige.

Med förvärvet av Radpoint hoppas NetNordic bli ledande

Sammanslagningen med Radpoint ska skapa en ledande nordisk aktör i inom nätverk, it-säkerhet och smarta datacenter. Förvärvet innebär att NetNordic växer rejält på den svenska marknaden.
– Nu visar vi att vi menar allvar med Sverige, säger Joakim Harging, vd på NetNordic Communication till Tekekom idag.

  • Annons 4

”Datacenter-branschen kommer explodera”

Sverige är hett i datacenter-världen – och det spiller över på andra branscher.
Inte minst byggindustrin som ser gyllene lägen här i landet.
– Vi ser Sverige som en jättelovande marknad, här är perfekta förhållanden för datacenters, säger Thomas O’Connor på Collen.