nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Avaya på väg tillbaks

Kommunikationsbolaget Avaya meddelar att de är färdiga med den rekonstruktion som företaget genomgått under året och förbereder sig för en börsintroduktion.

  • Artikel annons 1

Den amerikanska domstolen, United States Bankruptcy Court, har bekräftat Avayas ändrade rekonstruktionsplan vilket betyder att bolaget kan avsluta processen innan årsskiftet.

För bara två veckor sedan lämnade bolaget in en ansökan till U.S. Securities and Exchange Commission för registrering så att bolagets aktier kan få handlas på en nationell börs.

I samband med meddelandet skriver Jim Chirico, vd och styrelseordförande för Avaya, följande:

”Domstolens godkännande av vår rekonstruktionsplan är kulmen av flera månaders hårt arbete och omfattande förhandlingar med våra olika intressenter. Inom de närmaste veckorna kommer Avaya att avsluta den här processen starkare än någonsin och vara bättre positionerat för framgång på lång sikt. Det ger oss också den finansiella flexibilitet som behövs för att skapa ännu större värde för våra kunder, partners och aktieägare.”

Avaya räknar med att ha runt 2,9 miljarder dollar i långfristiga lån vid rekonstruktionsprocessens slut. Det är minskning av skuldbördan på cirka 6 miljarder dollar som fanns på Avayas balansräkning när processen inleddes tidigare i år. Den nya kapitalstrukturen förväntas sänka företagets räntekostnader med över 200 miljoner dollar per år, jämfört med förra året.

  • Annons 3

Fler nyheter

Box presenterar ny tjänst

Lagra din data var du vill – utan att det påverkar användarupplevelsen. Nu har molnföretaget Box lanserat sin nya tjänst.
– Med Box Zones får företaget det bästa av två världar, säger Jeetu Patel, produktchef på företaget.

  • Annons 4

Nytt nordiskt samarbete om 5g

Världens första sammanlänkade 5g-region. Under årets nordiska statsministermöte undertecknades en ny avsiktsförklaring.
– Utvecklingen av 5G är på frammarsch och den nordiska regionen ska ligga i framkant i den utvecklingen, säger statsminister Stefan Löven.

Så hanterar Telekom idag GDPR

Arbetet med dataskyddsförordningen, GDPR, har varit intensivt den sista tiden för att vi ska vara klara till den 25 maj. Nu finns alla bitar på plats hos Telekom idag och vår ägare Pauser Media.

Operatörerna: ”Skapas risker för monopolisering”

Konkurrens ger snabb och bred nätutbyggnad. Men i skiftet till 5g finns det stora risker för att enskilda aktörer får osunda fördelar.
– De föreslagna auktionsreglerna för 700 MHz-auktionen är inte konstruerade för att säkerställa hård konkurrens, säger Samuel Skott på Tele2.

Utmanaren: ”Verkligheten har kommit ikapp vår idé”

Ett mobilabonnemang som inte kostar pengar – men där användarna får betala med sin tid.
Det är uppstickaren Wifogs strategi för att kapa till sig marknadsandelar.
– Det här är en affärsmodell man kan använda inom många branscher, säger Peter Håkansson, vd för företaget.