nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Avaya säljer för att undvika bankrutt

Avaya annonserar att de gör sig av företagets nätverksdel för att få ordning på ekonomin och istället fokusera på kärnverksamheten.

  • Artikel annons 1

Enligt Kevin Kennedy, vd och ceo på Avaya, kommer företaget framöver fokusera på uc-lösningar och kontaktcenter och genom att fokusera på dessa kärnområden kunna erbjuda kunder ännu bättre tekniska lösningar i framtiden.

Avaya har genomfört en rekonstruktion för att få ordning på finanserna och nätverksdelen kommer sannolikt att säljas till Extreme Networks som har lagt ett bud på omkring 100 miljoner dollar. Försäljningen genomförs via konkurskod i domstol, “Bankruptcy Court” i södra New York.

I pressmeddelandet från Avaya skriver Kevin Kennedy att det är positivt att företagets nätverksdel hamnar på ett företag som Extreme Networks som till skillnad från Avaya är ett företag med fokus på just nätverk.

Konkursförsäljningen av Avayas nätverksdel förväntas avslutad den 30 juni i år men om fler företag inkommer med bud i motsvarande nivå som Extreme Networks kommer en auktion att genomföras.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

  • Annons 3

Fler nyheter

Fler tror på intrång

En majoritet av alla it-chefer inom telekomindustrin tror att försöken till dataintrång kommer att öka. Men bara två av fem tror att de kommer öka investeringarna i företagets cybersäkerhet.

Fler mobilabonnemang och mer data

PTS senaste rapport om telekommarknaden bekräftar vad många inom telekombranschen redan förutspått. Mobilabonnemang med minst en Gigabyte per månad ökar och utbyggnaden av bredband via fiber börjar märkas.

  • Annons 4

Risk för missnöje när nätverket inte testas innan köp

Krönika

Vi har väl alla gått och letat efter täckning eller varit med om att Skypesamtalet hackar och bryts? När arbetsplatsens trådlösa nätverk inte längre klarar uppgiften är det oftast en uppgradering till modernare teknik som är lösningen. Men hur tar man reda på vilken utrustning som behövs för att möta behoven? Alla leverantörer kan idag […]

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här