nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Avesta första stadsnät med 10 Gbit/s

I slutet av februari gick Bahnhof ut med nyheten om att de skulle börja leverera 10 Gbit/s-tjänster. Nu är det klart att Avestaborna blir först med superuppkopplingen.

  • Artikel annons 1

”Nu sopar vi banan med konkurrenterna”, sa Jon Karlung, vd på Bahnhof, när operatören lanserade sin nya tjänst.

För samma månadspeng som hos rivalerna erbjöds en uppkoppling som övertrumfade rejält. Detta gällde villaägare, bostadsrättsföreningar och företag. Men nu kan även operatörens kunder i Avesta öppna stadsnät få upp hastigheten till 10Gbit/s. Detta eftersom Bahnhof är kommunikationsoperatör via OpenGiga i stan, och på så sätt förfogar över egen utrustning.

– Vår målsättning är att hastigheten ska bli en ny standard som är tillgänglig för alla. Att vi så snabbt kan erbjuda 10 Gbit/s i stadsnätet visar att det är möjligt med så höga hastigheter, säger Jon Karlung, vd Bahnhof.

Taggar:,

  • Annons 3

Fler nyheter

Tieto och Telia ingår partnerskap kring 5g

Tieto har ingått ett strategiskt partnerskap med Telia kring 5g. Företagen kommer ta fram nya användarfall, produkter och tjänster till ekosystemet kring 5g och tillsammans med kunder påskynda utvecklingen i Sverige.

NetOnNet tar in Telness i abonnemangsutbudet

Telness tar in 20 miljoner i investeringar – och två nya delägare. Samtidigt utökar NetOnNet sitt abonnemangsutbud med uppstickaren.
– Vi visar att användaren inte behöver binda upp sig hos de stora operatörerna, säger Telness vd Martina Klingvall till Telekom idag.

TeleComputing byter namn – blir Visolit

Sju förvärv och nya utmaningar. 2019 byter Telecomputing namn till Visolit.
– Marknaden förändras, kunderna har förändrade behov och vi själva har förändrats, därför byter vi nu även namn, säger koncernchefen Terje Mjøs.

  • Annons 4