nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Avesta första stadsnät med 10 Gbit/s

I slutet av februari gick Bahnhof ut med nyheten om att de skulle börja leverera 10 Gbit/s-tjänster. Nu är det klart att Avestaborna blir först med superuppkopplingen.

  • Artikel annons 1

”Nu sopar vi banan med konkurrenterna”, sa Jon Karlung, vd på Bahnhof, när operatören lanserade sin nya tjänst.

För samma månadspeng som hos rivalerna erbjöds en uppkoppling som övertrumfade rejält. Detta gällde villaägare, bostadsrättsföreningar och företag. Men nu kan även operatörens kunder i Avesta öppna stadsnät få upp hastigheten till 10Gbit/s. Detta eftersom Bahnhof är kommunikationsoperatör via OpenGiga i stan, och på så sätt förfogar över egen utrustning.

– Vår målsättning är att hastigheten ska bli en ny standard som är tillgänglig för alla. Att vi så snabbt kan erbjuda 10 Gbit/s i stadsnätet visar att det är möjligt med så höga hastigheter, säger Jon Karlung, vd Bahnhof.

Etiketter:,

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.