nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

FOTO: Boobyabazooka

Avslöjar: Britternas bredband är bara hälften så snabbt som utlovat

En ny undersökning visar att Storbritanniens konsumenter har blivit lurade. Deras bredband är i snitt 51 procent långsammare än vad som blivit utlovat.

  • Artikel annons 1

Det är konsumentorganisationen Which? som har mätt de faktiska hastigheterna i britternas bredband. Undersökningen visade att den utlovade hastigheten i snitt låg på 38 Mbps – i realiteten var dock den levererade hastigheten under 19 Mbps.

– Rapporten från Which? understryker bara vad vi redan vet – den brittiska allmänheten kämpar med att de tvingas betala för bredbandshastigheter som är långt lägre än vad som har utannonserats. Samtidigt som det är avgörande att bredbandsannonsörerna ger en korrekt återspegling av den tjänst de tillhandahåller – kommer de bredbandsleverantörer som fortfarande förlitar sig på ett kopparnätverk alltid tvingas kämpa för att leverera den prestanda och pålitlighet som kunderna har betalat för. I slutändan måste operatörerna accelerera sina investeringar i nya snabba nätverk, säger Matthew Hare på glesbygdsleverantören Gigaclear till Totaltele.com.

Ny lagstiftning kommer

Nu är ny lagstiftning på gång som kommer reglera det sätt som leverantörerna utannonserar sina hastigheter.

– De här ändringarna av regelverket är goda nyheter för alla konsumenter som löpande har blivit svikna av orealistiska annonser och bredbandshastigheter som aldrig någonsin kommer leva upp till förväntningarna, säger Alex Neill på Which? till Totaltele.com.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Netnordic köper upp Tedako

Systemintegratören Netnordic har tidigare köpt Radpoint och Efftel. Nu läggs ytterligare ett tillväxtstrategiskt förvärv till listan: Tedako.
– Netnordic växer och behöver mer kapacitet, säger koncernchefen Jarl Øverby.