nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

FOTO: Boobyabazooka

Avslöjar: Britternas bredband är bara hälften så snabbt som utlovat

En ny undersökning visar att Storbritanniens konsumenter har blivit lurade. Deras bredband är i snitt 51 procent långsammare än vad som blivit utlovat.

  • Artikel annons 1

Det är konsumentorganisationen Which? som har mätt de faktiska hastigheterna i britternas bredband. Undersökningen visade att den utlovade hastigheten i snitt låg på 38 Mbps – i realiteten var dock den levererade hastigheten under 19 Mbps.

– Rapporten från Which? understryker bara vad vi redan vet – den brittiska allmänheten kämpar med att de tvingas betala för bredbandshastigheter som är långt lägre än vad som har utannonserats. Samtidigt som det är avgörande att bredbandsannonsörerna ger en korrekt återspegling av den tjänst de tillhandahåller – kommer de bredbandsleverantörer som fortfarande förlitar sig på ett kopparnätverk alltid tvingas kämpa för att leverera den prestanda och pålitlighet som kunderna har betalat för. I slutändan måste operatörerna accelerera sina investeringar i nya snabba nätverk, säger Matthew Hare på glesbygdsleverantören Gigaclear till Totaltele.com.

Ny lagstiftning kommer

Nu är ny lagstiftning på gång som kommer reglera det sätt som leverantörerna utannonserar sina hastigheter.

– De här ändringarna av regelverket är goda nyheter för alla konsumenter som löpande har blivit svikna av orealistiska annonser och bredbandshastigheter som aldrig någonsin kommer leva upp till förväntningarna, säger Alex Neill på Which? till Totaltele.com.

  • Annons 3

Fler nyheter

Ny trend ger bättre koll på kunden

Det går att effektivisera sin företagstelefoni med en kontaktcenterlösning. Telekom idag kikar lite närmare på trenden som nått nyblivna telefonimästaren Sandvikens kommun och norska Elkjøp, där svenska Elgiganten ingår.

Telias köp ska pressa Telenor

Ett förvärv som ska stärka Telias närvaro i Norge.
Telekomjätten gjorde i somras upp med TDC om att köpa deras norska verksamhet.
Ett köp som ger stora möjligheter på marknaden.

  • Annons 4