nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Avtal klart för telekomanställda

För lite mer än en vecka sedan hägrade en strejk bland it- och telekomanställda. Den bröt dock inte ut och idag har ett avtal tecknats mellan de båda parterna.

  • Artikel annons 1

Avtalet mellan fackförbundet Unionen och IT- & Telekomföretagen innebär en löneökning på 2,2 procent och sträcker sig över ett år. I övrigt förlängs villkoren. Avtalet sträcker sig från 1 april 2016 till 31 mars 2017 och gäller 33 000 medlemmar. Fackförbundet Unionen har också aviserat att man inte är helt nöjda med frågan kring pension, som var en av de frågor som strejkvarslet gällde.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

  • Annons 3

Fler nyheter

Fler tror på intrång

En majoritet av alla it-chefer inom telekomindustrin tror att försöken till dataintrång kommer att öka. Men bara två av fem tror att de kommer öka investeringarna i företagets cybersäkerhet.

Fler mobilabonnemang och mer data

PTS senaste rapport om telekommarknaden bekräftar vad många inom telekombranschen redan förutspått. Mobilabonnemang med minst en Gigabyte per månad ökar och utbyggnaden av bredband via fiber börjar märkas.

  • Annons 4

Risk för missnöje när nätverket inte testas innan köp

Krönika

Vi har väl alla gått och letat efter täckning eller varit med om att Skypesamtalet hackar och bryts? När arbetsplatsens trådlösa nätverk inte längre klarar uppgiften är det oftast en uppgradering till modernare teknik som är lösningen. Men hur tar man reda på vilken utrustning som behövs för att möta behoven? Alla leverantörer kan idag […]

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här