nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Bank lägger it-miljö i openstack

SBAB väljer att lägga över delar av it-infrastrukturen i City-Networks openstack-tjänst.

  • Artikel annons 1

SBAB Bank AB blir en av Europas första banker som etablerar delar av sin it-miljö i en openstack-baserad tjänst. Valet föll på Citynetworks branschspecifika tjänst City Cloud for Bank & Finance.

Anledningen till detta är att banken siktar på att utforma en modern och flexibel it-infrastruktur som ger möjligheten att växa och samtidigt enkelt kunna testa nya digitala funktioner och tjänster.

– City Cloud for Bank och Finance från City Network är en lösning som väl matchar de behov som SBAB har. Vår bedömning är att lösningen ligger i framkant och uppfyller våra krav på regelefterlevnad och säkerhet, säger Danne Alenius, Chef it Operations på SBAB.

City Network har sedan 2015 erbjudit fristående, branschspecifika moln anpassade för företag med höga krav på säkerhet och regelefterlevnad.

SBAB bildades 1985 och ägs av svenska staten. Antalet kunder uppgår till cirka 335 000 och antalet medarbetare till närmare 500.

Etiketter:, ,

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.

Teknikchefen: ”Varje stad borde ha en CTO”

Möjligheterna är här och tekniken är på plats. Men fortfarande är realisationen av den äkta smarta staden långt borta. Därför efterfrågar Ericssons teknikchef tydligare ledarskap.
– Den smarta staden är inte längre en vision, komersiella 5G system är redan här, säger Erik Ekudden.