nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Befolkningsboom får telekommarknad att växa

Den globala tillväxten för telekommarknaden är på väg att växa igen efter att ha stagnerat under flera år. Det enligt en ny rapport från Marketline.

  • Artikel annons 1

Telekommarknaden har de senaste åren fått se en negativ årlig tillväxt. Mellan 2012 och 2016 har den globala marknaden minskat med 3,4 procent och värdet under 2016 beräknas vara 1,2 miljarder dollar. Anledningen är att framförallt den Europeiska har mättats och 4G är numera standard i de flesta länder.

– Det enda sättet för operatörer att differentiera sig själva numera är pris. Det här har tvingat ner priserna och påverkat tillväxten negativt, säger Nicholas Wyatt, analytiker på Marketline i ett pressmeddelande.

Men nu verkar vändningen komma. Marketline förutser att telekommarknaden kommer växa med 2,2 procent mellan 2016 och 2021 till ett värde av 1,3 miljarder dollar. Den främsta anledningen är, enligt Marketline, att en beräknad befolkningstillväxt kommer driva upp tillväxten i alla regioner.

– Abonneringen har stagnerat de senaste åren, men vi förväntar oss en ökning allt eftersom befolkningen ökar och företag behöver mer mobil arbetskraft, säger Nocholas Wyatt.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här