nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Då får IoT-plattformen Skandinavien-premiär

Förra året lanserade Biesse sin nya IoT-plattform, och i höst får ”Sophia” skandinavisk premiär på Trä & Teknik
– Vi planerar att köra en CNC-maskin på mässan och visa upp det nya systemet live, säger Robert Stenberg, vd på Stenbergs.

  • Artikel annons 1

Biesses nya system för Internet of Things, kallat ”Sophia”, skapar helt nya möjligheter för att optimera produktionen och varna för problem. Med hjälp av den nya tekniken kan maskinen själv kommunicera och sända data via internet i realtid.
– Via molnet kan vi se precis vilken status maskinen har när den kör, från grönt när allt är ok via en fallande skala ner till rött när maskinen står still, säger Robert Stenberg, vd på Stenbergs.

Fördelarna är många, bland annat går det att upptäcka fel som kommer smygande och åtgärda proaktivt innan oplanerade driftsstopp uppstår.
– Vi ser också vilken del som fungerar dåligt, förslag på hur vi kan åtgärda problemet och kodnummer till rätt reservdel, säger han.

Sophia är kopplad till en webshop där man direkt kan beställa reservdelar. För kunden innebär det nya systemet fördelar genom att man får bra koll på sina maskiner, exempelvis kring nyttjandegrad.

I linje med industri 4.0

– Det här ligger helt i linje med industri 4.0 och vi kommer att omorganisera vår eftermarknad för att kunna möta kundernas nya krav på att ligga steget före. Vi ska vara proaktiva och hjälpa kunderna att höja produktionskvaliteten och minska stopptider, säger han.

Under slutet av augusti blir det skandinavisk premiär för Sophia på mässan Trä & Teknik i Göteborg.

– Internet of things kommer att förändra eftermarknaden, istället för att vi rycker ut vid driftsstörningar får vi nu möjlighet att arbeta mycket mer proaktivt och förebygga problem och driftsstopp. Det kräver en helt annan organisation, säger Robert Stenberg.

Taggar:,

  • Annons 3

Fler nyheter

Tele2 och Deutsche Telekom i nytt avtal

Nu ska Tele2:s kunder få bättre kvalitet när de är utomlands.
Den svenska operatören har ingått avtal med Deutsche Telekom Global Carrier, vilket ska ge bättre redundans, tillgänglighet och kvalitet vid roaming.

  • Annons 4

Netnordic köper upp Tedako

Systemintegratören Netnordic har tidigare köpt Radpoint och Efftel. Nu läggs ytterligare ett tillväxtstrategiskt förvärv till listan: Tedako.
– Netnordic växer och behöver mer kapacitet, säger koncernchefen Jarl Øverby.