nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Bixby till Galaxy S8

Helt enligt ryktena kommer Samsungs Galaxy S8 ha en medföljande assistent med namn Bixby.

OBS: Konceptbild - inte Bixby
  • Artikel annons 1

Samsungs mobila assistent Bixby kommer ha en tung börda på sina axlar. Den måste helt enkelt överträffa Apples Siri och Googles Assistant för att Samsung ska ha en chans att reparera sitt något skamfilade rykte efter dundermissen med Galaxy Note7.

Enligt Engadget.com bådar det gott eftersom Bixby sägs vara utvecklad mer som ett röststyrt interface för att kontrollera mobilens appar, och mindre som en ai som kan svara på frågor.

”Istället för att människan lär sig hur maskinen interagerar med världen, är det nu maskinen som behöver lära sig och anpassa sig efter oss”, skrev Samsungs vice vd nyligen i ett något luddigt blogginlägg.

Det vi vet är att Bixby kommer ha möjligheten att kontrollera nästan allt du kan göra i en app via din touchskärm. Assistenten kommer att ledigt kunna navigera mellan röst- och touchkommandon och dessutom förstå ofullständiga kommandon.

Och namnet Bixby – antyder det en manlig röst…

  • Annons 3

Fler nyheter

Box presenterar ny tjänst

Lagra din data var du vill – utan att det påverkar användarupplevelsen. Nu har molnföretaget Box lanserat sin nya tjänst.
– Med Box Zones får företaget det bästa av två världar, säger Jeetu Patel, produktchef på företaget.

  • Annons 4

Nytt nordiskt samarbete om 5g

Världens första sammanlänkade 5g-region. Under årets nordiska statsministermöte undertecknades en ny avsiktsförklaring.
– Utvecklingen av 5G är på frammarsch och den nordiska regionen ska ligga i framkant i den utvecklingen, säger statsminister Stefan Löven.

Så hanterar Telekom idag GDPR

Arbetet med dataskyddsförordningen, GDPR, har varit intensivt den sista tiden för att vi ska vara klara till den 25 maj. Nu finns alla bitar på plats hos Telekom idag och vår ägare Pauser Media.

Operatörerna: ”Skapas risker för monopolisering”

Konkurrens ger snabb och bred nätutbyggnad. Men i skiftet till 5g finns det stora risker för att enskilda aktörer får osunda fördelar.
– De föreslagna auktionsreglerna för 700 MHz-auktionen är inte konstruerade för att säkerställa hård konkurrens, säger Samuel Skott på Tele2.

Utmanaren: ”Verkligheten har kommit ikapp vår idé”

Ett mobilabonnemang som inte kostar pengar – men där användarna får betala med sin tid.
Det är uppstickaren Wifogs strategi för att kapa till sig marknadsandelar.
– Det här är en affärsmodell man kan använda inom många branscher, säger Peter Håkansson, vd för företaget.