nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Blackberry sätter deadline för hårdvara

I september – då ska Blackberrys hårdvara göra positivt resultat, annars så sitter den delen av företaget löst.

  • Artikel annons 1

Ni kan säkert historien vid det här laget – Blackberry brottas med vikande försäljning av sin hårdvara. Och företagets senaste kvartal var inget undantag, med minskade intäkter på på 40 procent mot året innan och totalt 600 000 sålda enheter. Hoppet har ställts till företagets Androidbaserade modell, Priv, men inte ens den ser ut att på riktigt vända företagets siffror uppåt i någon nämnvärd hastighet. Nu har Blackberrys vd, John Chen, i en intervju med amerikanska tv-nätverket CNBC öppnat för att september blir en ödesmånad. Då krävs positiva siffror, annars ska man överväga hur framtiden ser ut för företagets hårdvarusatsning.

– Om det i september är så att jag inte hittar någon bra väg framåt så måste jag överväga att bli ett mjukvaruföretag, säger John Chen i en kommentar.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

  • Annons 3

Fler nyheter

Fler tror på intrång

En majoritet av alla it-chefer inom telekomindustrin tror att försöken till dataintrång kommer att öka. Men bara två av fem tror att de kommer öka investeringarna i företagets cybersäkerhet.

Fler mobilabonnemang och mer data

PTS senaste rapport om telekommarknaden bekräftar vad många inom telekombranschen redan förutspått. Mobilabonnemang med minst en Gigabyte per månad ökar och utbyggnaden av bredband via fiber börjar märkas.

  • Annons 4

Risk för missnöje när nätverket inte testas innan köp

Krönika

Vi har väl alla gått och letat efter täckning eller varit med om att Skypesamtalet hackar och bryts? När arbetsplatsens trådlösa nätverk inte längre klarar uppgiften är det oftast en uppgradering till modernare teknik som är lösningen. Men hur tar man reda på vilken utrustning som behövs för att möta behoven? Alla leverantörer kan idag […]

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här