nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Blackberry sätter deadline för hårdvara

I september – då ska Blackberrys hårdvara göra positivt resultat, annars så sitter den delen av företaget löst.

  • Artikel annons 1

Ni kan säkert historien vid det här laget – Blackberry brottas med vikande försäljning av sin hårdvara. Och företagets senaste kvartal var inget undantag, med minskade intäkter på på 40 procent mot året innan och totalt 600 000 sålda enheter. Hoppet har ställts till företagets Androidbaserade modell, Priv, men inte ens den ser ut att på riktigt vända företagets siffror uppåt i någon nämnvärd hastighet. Nu har Blackberrys vd, John Chen, i en intervju med amerikanska tv-nätverket CNBC öppnat för att september blir en ödesmånad. Då krävs positiva siffror, annars ska man överväga hur framtiden ser ut för företagets hårdvarusatsning.

– Om det i september är så att jag inte hittar någon bra väg framåt så måste jag överväga att bli ett mjukvaruföretag, säger John Chen i en kommentar.

  • Annons 3

Fler nyheter

Därför tog Regina Donato Dahlström nya chefsjobbet

Hon var vd för Halebop – nu lämnar Regina Donato Dahlström Telia för att bli ny affärsområdeschef för IP-Only Enterprise.
– Jag är extremt stolt och extremt taggad över att få ta den här företagsaffären till nästa nivå, säger hon till Telekom idag.

  • Annons 4