nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Åre-borna mobilsurfar mest i Sverige

Det är i glesbygden man hittar storförbrukarna av mobildata. I alla fall om vi får tro Telenors topplista över de mest mobilsurfande orterna.

  • Artikel annons 1

Åreborna surfar mer än dubbelt så mycket den genomsnittlige Telenor-kunden i Sverige som förbrukar runt fem gigbyte data per månad. Det är inte heller skidåkande Stockholmare som drar upp snittet, statistiken är kopplad till på vilken ort man är skriven.

På de översta tio platserna på topplistan hittar man över huvud taget inga större städer, på plats två hittar man till exempel Härjedalens kommun och tredjeplatsen innehas av Grästorp i Västergötland.

– Utifrån statistiken kan man inte säga något generellt om förhållandet mellan storstad och glesbyggd, men det är ändå lite roligt att få slå hål på myten att det är storstadsborna som ligger längst framme när det gäller mobilitet, säger Aron Samuelsson, presschef på Telenor.

Han berättar att både Stockholm och Göteborg ligger ungefär på riksgenomsnittet när det gäller mobilsurfande.

– De flesta kommuner i Sverige kan räknas som glesbygdskommuner och de hamnar både över och under snittet. Men det är klart att när den fasta infrastrukturen inte är lika väl utbyggd så blir de mobila näten ännu viktigare, säger Aron Samuelsson.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

”Arbetssätt och kultur är levande och behöver ständigt underhåll”

Nyheter

Öppenhet, interaktion, flexibilitet, kreativitet och synergi. När Tre utvecklade sitt nya huvudkontor var visionen tydlig.
Men hur har det fallit ut i verkligheten?
– Första veckan i 3Huset var jag glatt överraskad över nyfikenheten och hur mycket våra medarbetare nyttjade möjligheterna, säger Helena Körberg, projektledare för Tres nya huvudkontor.