nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

FOTO: B2wiki/Telenor

Bredbandsbolaget absorberas – och Telenor siktar på småföretag

Telenor Sverige har tagit det sista steget. Bredbandsbolaget går i graven som namn när de två blir ett och samma bolag. Nu siktar man på att även locka de små och medelstora företagen.
– Tidigare har vi varit ganska svaga på småföretagarsidan, säger affärsområdeschefen Mats Almgren till Telekom idag.

  • Artikel annons 1

I 13 år har Telenor Sverige och Bredbandsbolaget delat logotyp och organisation, men i dag togs det sista steget. De två har nu konsoliderats till ett bolag under samma namn. Även Glocalnet omfattas av sammanslagningen. Med konsolideringen vill Telenor Sverige bli en ännu starkare helhetsleverantör inom både fast och mobil kommunikation.

Man bygger även vidare på sin satsning mot de svenska företagskunderna. Telenor förvärvade nyligen Inpli (tidigare Network Services), ett av Skandinaviens ledande nätverks- och säkerhetsföretag.

– Det har gett oss en rad olika styrkor på företagssidan. Det innebär att vi kommer kunna leverera allt från växlar i molnet till vanliga mobilabonnemang. Vi har varit en fullserviceleverantör när det kommer till vanliga telekomtjänster, men nu kan vi exempelvis även erbjuda wifi-management och LAN-management. Vi har helhetslösningar för både lanet och wanet – och olika typer av säkerhetslösningar, säger Mats Almgren, affärsområdeschef till Telekom idag.

Ska bredda basen bland företagskunderna

Han konstaterar att det blir mycket enklare att vara kund när allt ligger i samma lättöverskådliga paket, med ett och samma nummer för att ringa kundservice. Ett viktigt steg är att Telenor nu ska bredda basen bland företagskunderna.

– Nu vänder vi oss till alla, från de minsta enmansföretagen till de största företagen – med helhetslösningar, både kring fast och mobilt. Tidigare har vi varit ganska svaga på småföretagarsidan, men nu kommer vi helt klart lägga i en högre växel för att även nå de små och medelstora företagen. Och det ska vara enkelt att vara kund hos oss, säger Mats Almgren.

Wifi ersätter tv

Bredbandsbolaget har fler än 600 000 fiber- och bredbandskunder, samt knappa halvmiljonen tv-kunder. Nu har de Telenor som tjänsteleverantör. Både befintliga och nya kunder kommer läskas med nya paketlösningar och erbjudanden. Ett exempel är Telenor Kombo där kunder som samlar bredband och mobil hos Telenor får mer surf på mobilen eller snabbare hastighet på sitt bredband hemma.

Mats Almgren berättar att företagskunderna kommer erbjudas samma typ av kombination som privatkunderna, med skillnaden att tv istället ersätts av wifi. Affärsområdeschefen tror att managerad wifi kommer bli en av storsäljarna.

  • Annons 3

Fler nyheter

Bodens datacentersuccé lockar

De lyckade datacenteretableringarna i Boden har lockat finfrämmande. Nu har en delegation från Spanien varit på besök för att försöka lära sig mer.
– Det här visar att Boden är en global spelare, säger kommunalrådet Claes Nordmark.

  • Annons 4

Enghouse-chefen lämnar – startar eget bolag

Enghouse Interactives chef Michael Stubbing lämnar företaget. Efter mer än ett decennium på bygget är det dags för nya utmaningar.
– Det har varit fantastiskt lärorikt och utvecklande, säger han till Telekom idag.

IP Soft:s chatbot prisas i ny studie

”En idealisk lösning med avancerade funktioner”. Så beskrivs IP Softs Amelia i en ny undersökning av chatbotar.
– Vi är hedrade att bli omnämnda som ledare, säger Chetan Dube, vd för företaget.