nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

FOTO: B2wiki/Telenor

Bredbandsbolaget absorberas – och Telenor siktar på småföretag

Telenor Sverige har tagit det sista steget. Bredbandsbolaget går i graven som namn när de två blir ett och samma bolag. Nu siktar man på att även locka de små och medelstora företagen.
– Tidigare har vi varit ganska svaga på småföretagarsidan, säger affärsområdeschefen Mats Almgren till Telekom idag.

  • Artikel annons 1

I 13 år har Telenor Sverige och Bredbandsbolaget delat logotyp och organisation, men i dag togs det sista steget. De två har nu konsoliderats till ett bolag under samma namn. Även Glocalnet omfattas av sammanslagningen. Med konsolideringen vill Telenor Sverige bli en ännu starkare helhetsleverantör inom både fast och mobil kommunikation.

Man bygger även vidare på sin satsning mot de svenska företagskunderna. Telenor förvärvade nyligen Inpli (tidigare Network Services), ett av Skandinaviens ledande nätverks- och säkerhetsföretag.

– Det har gett oss en rad olika styrkor på företagssidan. Det innebär att vi kommer kunna leverera allt från växlar i molnet till vanliga mobilabonnemang. Vi har varit en fullserviceleverantör när det kommer till vanliga telekomtjänster, men nu kan vi exempelvis även erbjuda wifi-management och LAN-management. Vi har helhetslösningar för både lanet och wanet – och olika typer av säkerhetslösningar, säger Mats Almgren, affärsområdeschef till Telekom idag.

Ska bredda basen bland företagskunderna

Han konstaterar att det blir mycket enklare att vara kund när allt ligger i samma lättöverskådliga paket, med ett och samma nummer för att ringa kundservice. Ett viktigt steg är att Telenor nu ska bredda basen bland företagskunderna.

– Nu vänder vi oss till alla, från de minsta enmansföretagen till de största företagen – med helhetslösningar, både kring fast och mobilt. Tidigare har vi varit ganska svaga på småföretagarsidan, men nu kommer vi helt klart lägga i en högre växel för att även nå de små och medelstora företagen. Och det ska vara enkelt att vara kund hos oss, säger Mats Almgren.

Wifi ersätter tv

Bredbandsbolaget har fler än 600 000 fiber- och bredbandskunder, samt knappa halvmiljonen tv-kunder. Nu har de Telenor som tjänsteleverantör. Både befintliga och nya kunder kommer läskas med nya paketlösningar och erbjudanden. Ett exempel är Telenor Kombo där kunder som samlar bredband och mobil hos Telenor får mer surf på mobilen eller snabbare hastighet på sitt bredband hemma.

Mats Almgren berättar att företagskunderna kommer erbjudas samma typ av kombination som privatkunderna, med skillnaden att tv istället ersätts av wifi. Affärsområdeschefen tror att managerad wifi kommer bli en av storsäljarna.

  • Annons 3

Fler nyheter

Han blir ny chef för Tre Sverige

I februari blir det tronskifte hos Tre Sverige. Efter två år lämnar Johan Johansson över vd-stolen till Haval van Drumpt.
– Han har helt rätt bakgrund med gedigen erfarenhet av telekom, kommenterar Skandinavienchefen Morten Christiansen den nya sverigechefen.

Tieto och Telia ingår partnerskap kring 5g

Tieto har ingått ett strategiskt partnerskap med Telia kring 5g. Företagen kommer ta fram nya användarfall, produkter och tjänster till ekosystemet kring 5g och tillsammans med kunder påskynda utvecklingen i Sverige.

NetOnNet tar in Telness i abonnemangsutbudet

Telness tar in 20 miljoner i investeringar – och två nya delägare. Samtidigt utökar NetOnNet sitt abonnemangsutbud med uppstickaren.
– Vi visar att användaren inte behöver binda upp sig hos de stora operatörerna, säger Telness vd Martina Klingvall till Telekom idag.

  • Annons 4

TeleComputing byter namn – blir Visolit

Sju förvärv och nya utmaningar. 2019 byter Telecomputing namn till Visolit.
– Marknaden förändras, kunderna har förändrade behov och vi själva har förändrats, därför byter vi nu även namn, säger koncernchefen Terje Mjøs.