nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Med Huawei Car-Fi har du alltid uppkoppling i bilen.

Car-Fi ger bilen egen uppkoppling

Huaweis lilla mobila 4g-router Car-Fi pluggas direkt i bilens cigarettuttag och ger sedan snabb uppkoppling under färden. Det är Tele2 som plockat in routern och säljer den tillsammans med en ny typ av kontantkort för mobilt bredband.

  • Artikel annons 1

Att en bra anslutning till nätet brukar vara uppskattat inte minst i baksätet vet de flest föräldrar som tagit familjen på långresa. Visst kan man använda sin telefonen som en hotspot men vill man ha en lösning som alltid fungerar när bilen är igång ser Huawei Car-Fi, eller E8377 som är routerns mer formella namn, ut att vara en riktigt smidig lösning. Därmed borde den också fungera bra i arbetsfordon där man utan installationsarbete vill ha en uppkoppling. Routern klarar upp till 10 anslutna enheter över det egna trådlösa nätet och ska kunna leverera en maxhastighet på 150 Mbit/s ut på internet.

Sitter direkt i 12V-uttaget

Små mobila routrar finns det fler av men det fina med Huawei Car-Fi är att den pluggas direkt i bilens eller båtens 12V-uttag och ligger därmed inte och skramlar samtidigt som den alltid har ström. Ett usb-uttag på sidan gör att det samtidigt går att ladda sin telefon om det skulle behövas.

Inte för alla

Routern säljs i Sverige exklusivt hos Tele2 men haken är att man redan måste ha ett abonnemang hos dem för att kunna köpa Huawei Car-Fi. Med routern följer ett nytt typ av kontantkort för mobilt internet, kallat Data on demand som innehåller 5 GB data utan bäst-före-datum. När datapotten är slut går den att fylla på via den vanliga mobilräkningen.

Fram till den sista mars säljs paketet med Huawei Car-Fi och sim-kort för 560 kronor plus moms, vad det kommer att kosta därefter har Tele2 inte avslöjat.

  • Annons 3

Fler nyheter

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.

  • Annons 4

Teknikchefen: ”Varje stad borde ha en CTO”

Möjligheterna är här och tekniken är på plats. Men fortfarande är realisationen av den äkta smarta staden långt borta. Därför efterfrågar Ericssons teknikchef tydligare ledarskap.
– Den smarta staden är inte längre en vision, komersiella 5G system är redan här, säger Erik Ekudden.