nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Celab Communications fixade avtal med UL

Upplands lokaltrafik, UL, väljer att ansluta sig till kommunikationsnätverket Rakel och har skrivit avtal med Celab Communications för installation, service och support.

Upplands lokaltrafik skaffar Rakel
  • Artikel annons 1

UL hanterar idag kommunikationen med två separata radionät som upplevs allt mer föråldrade och bristfälliga av de som jobbar inom lokaltrafiken i Uppland. Valet av kommunikationsnätverket Rakel gjordes enligt UL på grund av att man vill ha en enhetlig kombination av bra täckning och driftsäkerhet.

För att hitta en leverantör av systemet gjorde UL tidigare i år en offentlig upphandling och nu är det klart att Celab Communications i Kungälv tog hem avtalet. I avtalet ingår bland annat att utrusta hela bussparken med fordonsmonterade Rakelmobiler samt service och support.

– Det är så klart mycket glädjande att UL valt oss som leverantör. Vi är också övertygade om att de kommer känna att de gjort ett bra val, då våra värdefulla erfarenheter från bland andra SL och länstrafikbolagen i Örebro och Västmanland garanterat kommer gynna UL under avtalet, säger Lars-Göran Johansson, affärsområdeschef, Celab Communications.

UL har daglig drift av närmare 500 bussar med en personalstyrka på cirka 1 500 personer fördelade på flera olika trafikbolag.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.

Teknikchefen: ”Varje stad borde ha en CTO”

Möjligheterna är här och tekniken är på plats. Men fortfarande är realisationen av den äkta smarta staden långt borta. Därför efterfrågar Ericssons teknikchef tydligare ledarskap.
– Den smarta staden är inte längre en vision, komersiella 5G system är redan här, säger Erik Ekudden.