nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Cellip fixar telefonitjänst till Office 365

Att operatören Cellip gillar Microsoft vet vi sedan tidigare och nu har de fixat en tjänst som ger telefoni till Office 365 samtidigt som man slipper göra avkall på funktioner som ivr och svarsgrupper.

  • Artikel annons 1

Microsofts lansering tidigare i år av tilläggstjänsten PBX Connect som ger möjlighet att utöka Skype for Business i Office 365 med telefoni har ännu inte gett något större avtryck i Sverige. Inte så konstigt med tanke på att det ur en svenskt synvinkel handlar om en väldigt basal växeltjänst och att man dessutom måste ha nästan lika mycket av lösningen kundplacerad som om man hade en full installation av Skype for Business.

Men nu har den svenska operatören Cellip lanserat tjänsten Cellip PBX Connect som ser ut att göra upplägget med telefoni via Office 365 mer attraktivt. Dels handlar det om en helt hostad tjänst och man slipper därmed kundplacerad utrustning och dels har Cellip kopplat ihop PBX Connect-upplägget med sin egen ip-centrexplattform. Det senare innebär att man via Cellip får tillgång till många av de telefonifunktioner som saknas i Office 365, däribland ivr och svarsgrupper.

Mest för större företag

Tyvärr är det i dagsläget ingen lösning som passar de mindre företagen vilka annars skulle kunna vara intresserade av en helhetslösning i Office 365. Orsaken är att man måste ha minst licensnivån E3+ eller E5 från Microsoft vilket vanligtvis blir för dyrt. Cellip själva räknar med att lösningen passar företag med minst 200 anknytningar. Ytterligare en baksida av Cellip PBX Connect är att man ännu inte kan få integration av mobila anknytningar. Vill man ha det får man istället titta på operatörens tjänst Lync 365 Telefoni där Cellip själva hostar hela Lync-plattformen.

Cellip PBX Connect säljs tillsvidare som en accessform på samma sätt som en sip-trunk vilket innebär att man köper kapacitet för antal samtidiga samtal, inte antalet användare.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

  • Annons 3

Fler nyheter

Mobil reskompis med personlighet

SJs chatbot ska förenkla och underlätta tågresan för resenärerna. Idag är både utvecklarna och beställarna överens om att de kommit mycket nära förväntningarna. Ändå är det osäkert om det blir någon lansering i nuvarande form.

Mästerlig tungviktare

Mobiltest

Samsung lägger ribban högt när man nu rullar ut sitt nya flaggskepp i Samsung Galaxy S8. Vi har testat den något större versionen, S8+.

  • Annons 4

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här