nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Cellip fixar telefonitjänst till Office 365

Att operatören Cellip gillar Microsoft vet vi sedan tidigare och nu har de fixat en tjänst som ger telefoni till Office 365 samtidigt som man slipper göra avkall på funktioner som ivr och svarsgrupper.

  • Artikel annons 1

Microsofts lansering tidigare i år av tilläggstjänsten PBX Connect som ger möjlighet att utöka Skype for Business i Office 365 med telefoni har ännu inte gett något större avtryck i Sverige. Inte så konstigt med tanke på att det ur en svenskt synvinkel handlar om en väldigt basal växeltjänst och att man dessutom måste ha nästan lika mycket av lösningen kundplacerad som om man hade en full installation av Skype for Business.

Men nu har den svenska operatören Cellip lanserat tjänsten Cellip PBX Connect som ser ut att göra upplägget med telefoni via Office 365 mer attraktivt. Dels handlar det om en helt hostad tjänst och man slipper därmed kundplacerad utrustning och dels har Cellip kopplat ihop PBX Connect-upplägget med sin egen ip-centrexplattform. Det senare innebär att man via Cellip får tillgång till många av de telefonifunktioner som saknas i Office 365, däribland ivr och svarsgrupper.

Mest för större företag

Tyvärr är det i dagsläget ingen lösning som passar de mindre företagen vilka annars skulle kunna vara intresserade av en helhetslösning i Office 365. Orsaken är att man måste ha minst licensnivån E3+ eller E5 från Microsoft vilket vanligtvis blir för dyrt. Cellip själva räknar med att lösningen passar företag med minst 200 anknytningar. Ytterligare en baksida av Cellip PBX Connect är att man ännu inte kan få integration av mobila anknytningar. Vill man ha det får man istället titta på operatörens tjänst Lync 365 Telefoni där Cellip själva hostar hela Lync-plattformen.

Cellip PBX Connect säljs tillsvidare som en accessform på samma sätt som en sip-trunk vilket innebär att man köper kapacitet för antal samtidiga samtal, inte antalet användare.

  • Annons 3

Fler nyheter

Robot ska ge 18-åringar sanningen om värnplikt

Nya värnplikten omfattar nästan alla 18-åringar. Men få ungdomar vet vad det innebär – därför har Rekryteringsmyndigheten anställt en informationsrobot.
– Förutom att bena ut och förklara missförstånd svarar Värnpliktsboten på alla praktiska frågor som rör mönstring och värnplikt, säger Sofie Engström på myndigheten,

  • Annons 4

Ny mobilitetstjänst testas i Göteborg

Digitalisering för att underlätta resandet för göteborgare.
Under en månad kommer Västtrafik och Göteborgs Stads Parkering genomföra ett mobilitetstest. Syftet är att få ”kunder” att börja kombinera färdsätt.

Telavox fem bästa knep – så vinns en telekomupphandling

Rätt research, ifrågasätta behov samt ”testväxlar”.
Det är några av knepen som Telavox anser är det bästa sättet att visa upp sina telekomlösningar på.
– Min största allergi är de som baserar en upphandling på ett 15 år gammalt Excelark, säger Viktor Sandgren på Telavox.