nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Cinnober väljer Conscia Netsafe

Cinnober utvecklar affärskritiska systemlösningar för börshandel och finansiella tjänster. Nu har bolaget valt Conscia Netsafe för leverans och support av ny nätverksutrustning.

  • Artikel annons 1

Cinnober levererar främst trading- och clearingsystem till börser, clearinghus och banker. Många bygger sina mest kritiska affärsprocesser med hjälp av multi-asset-lösningar som har utvecklats av Cinnober. Nu kommer Conscia Netsafe att leverera ny nätverksutrustning och support.

Cinnober gjorde valet utifrån att Conscia Netsafe erbjuder Cisco-certifierad expertis, en validerad lösning och ett konkurrenskraftigt pris. Cinnobers nya Cisco Catalyst 9000-switchar stöder framtida nätförmågor, som ökad segmentering, kontroll – men även mer automation och flexibilitet.

Växer fort

Cinnober växer fort, bland annat förvärvades 2017 det engelska bolaget Ancoa, för nischade lösningar inom marknadsövervakning. Nya switchar behövdes för att integrera näten på ett säkert sätt. Den nya lösningen med Catalyst 9000-switchar, och bland annat x86-processorer, har kapacitet att bära flera framtida tillämpningar som ökar tillförlitligheten, säkerheten och flexibiliteten i nätverket. Främst ligger en ökad uppdelning av näten och kontroll av kommunikationen i dem av säkerhetsskäl. Till detta tillkommer åtkomstkontroll av användarna.

Den nya lösningen är förberedd för att kunna gå över till mjukvarudefinierade nätverk, vilket i sin tur förenklar segmenteringen, och även flexibiliteten jämfört med traditionella lösningar. De effektiviserar hanteringen och förebygger manuella fel genom ökade möjligheter till automation och policy-styrning av nätverkets olika enheter och processer.

  • Annons 3

Fler nyheter

Bodens datacentersuccé lockar

De lyckade datacenteretableringarna i Boden har lockat finfrämmande. Nu har en delegation från Spanien varit på besök för att försöka lära sig mer.
– Det här visar att Boden är en global spelare, säger kommunalrådet Claes Nordmark.

  • Annons 4

Enghouse-chefen lämnar – startar eget bolag

Enghouse Interactives chef Michael Stubbing lämnar företaget. Efter mer än ett decennium på bygget är det dags för nya utmaningar.
– Det har varit fantastiskt lärorikt och utvecklande, säger han till Telekom idag.

IP Soft:s chatbot prisas i ny studie

”En idealisk lösning med avancerade funktioner”. Så beskrivs IP Softs Amelia i en ny undersökning av chatbotar.
– Vi är hedrade att bli omnämnda som ledare, säger Chetan Dube, vd för företaget.