nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Cinnober väljer Conscia Netsafe

Cinnober utvecklar affärskritiska systemlösningar för börshandel och finansiella tjänster. Nu har bolaget valt Conscia Netsafe för leverans och support av ny nätverksutrustning.

  • Artikel annons 1

Cinnober levererar främst trading- och clearingsystem till börser, clearinghus och banker. Många bygger sina mest kritiska affärsprocesser med hjälp av multi-asset-lösningar som har utvecklats av Cinnober. Nu kommer Conscia Netsafe att leverera ny nätverksutrustning och support.

Cinnober gjorde valet utifrån att Conscia Netsafe erbjuder Cisco-certifierad expertis, en validerad lösning och ett konkurrenskraftigt pris. Cinnobers nya Cisco Catalyst 9000-switchar stöder framtida nätförmågor, som ökad segmentering, kontroll – men även mer automation och flexibilitet.

Växer fort

Cinnober växer fort, bland annat förvärvades 2017 det engelska bolaget Ancoa, för nischade lösningar inom marknadsövervakning. Nya switchar behövdes för att integrera näten på ett säkert sätt. Den nya lösningen med Catalyst 9000-switchar, och bland annat x86-processorer, har kapacitet att bära flera framtida tillämpningar som ökar tillförlitligheten, säkerheten och flexibiliteten i nätverket. Främst ligger en ökad uppdelning av näten och kontroll av kommunikationen i dem av säkerhetsskäl. Till detta tillkommer åtkomstkontroll av användarna.

Den nya lösningen är förberedd för att kunna gå över till mjukvarudefinierade nätverk, vilket i sin tur förenklar segmenteringen, och även flexibiliteten jämfört med traditionella lösningar. De effektiviserar hanteringen och förebygger manuella fel genom ökade möjligheter till automation och policy-styrning av nätverkets olika enheter och processer.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Ny trend ger bättre koll på kunden

Det går att effektivisera sin företagstelefoni med en kontaktcenterlösning. Telekom idag kikar lite närmare på trenden som nått nyblivna telefonimästaren Sandvikens kommun och norska Elkjøp, där svenska Elgiganten ingår.

Telias köp ska pressa Telenor

Ett förvärv som ska stärka Telias närvaro i Norge.
Telekomjätten gjorde i somras upp med TDC om att köpa deras norska verksamhet.
Ett köp som ger stora möjligheter på marknaden.