nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Cisco länkar moln till moln

Cisco ska tillsammans med partners bygga ett globalt nätverk av federerade moln, ett Intercloud. Molntjänsterna ska levereras baserade på Openstack.

  • Artikel annons 1

Det är fem år sedan Cisco lanserade sin satsning på servermarknaden med UCS, Unified Computing System. De hävdar att den har varit riktigt framgångsrik, även i Sverige där man har 300 kunder i kategorin x86-bladservrar. Frågan är nu om den utökade molnsatsningen i Intercloud kommer att driva på Ciscos serverförsäljning ytterligare.

Nyheten om Ciscos planer på att skapa ett moln av federerade moln i Intercloud presenterades vid företagets Partner Summit i Las Vegas. Genom ett nätverk av globala datacenter från Cisco och partners – Telstra är enda namngivna operatör som anslutit sig – kommer Intercloud att kunna leverera molntjänster baserade på Openstack, vilket gör att företag kan expandera eller flytta data och applikationer allt efter hur behoven varierar.

Man plöjer ner en miljard dollar de kommande två åren i bygget av Cisco Intercloud. Det är kraven som hör ihop med sakernas internet som driver på, menar Cisco.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

IPsoft:s chatbot prisas i ny studie

”En idealisk lösning med avancerade funktioner”. Så beskrivs IPsofts Amelia i en ny undersökning av chatbotar.
– Vi är hedrade att bli omnämnda som ledare, säger Chetan Dube, vd för företaget.