nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Cisco sparkar 6 000

Det fortsätter att gå tungt för Ciscos traditionella kärnverksamheter och nu kommer ännu ett tufft åtstramningsprogram. Inom ett år ska ytterligare 6 000 medarbetare bort.

  • Artikel annons 1

Det är bara ett år sedan Cisco sjösatte sitt senaste åtstramningsprogram. Då fick 4 000 anställda lämna företaget och nu är det dags för nästa nedsärningsvåg, ytterligare 6 000 anställda får sluta inom de närmaste 12 månaderna. Det innebär att hela 8 procent av dagens personalstyrka på 74 000 anställda får gå.

Beskedet kom i samband med att Cisco presenterade sitt senaste kvartalsbokslut och årsbokslut som visar på minskade intäkter från framför allt de gamla kärnverksamheterna switchar och routrar som tappade 4 respektive 7 procent jämfört med samma period föregående år.

Trots det minskade den totala omsättningen bara marginellt och vinsten per aktie steg faktiskt något till 43 cent per aktie jämfört med 42 cent per aktie motsvarande kvartal 2013.

Att man ändå väljer att skära så hårt i personalstyrkan beror på att man vill vrida företaget mer mot molnet, sakernas internet, mjukvara och säkerhet, områden där man ser en stark tillväxt.

– Om vi inte har modet att förändras och om vi inte leder förändringen, så kommer vi att hamna på efterkälken, sade Ciscos styrelseordförande och vd John Chambers idag under en webbkonferens om bokslutet, rapporterar Computer Swedens nätupplaga.

Etiketter:, ,

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.