nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Cisco sparkar 6 000

Det fortsätter att gå tungt för Ciscos traditionella kärnverksamheter och nu kommer ännu ett tufft åtstramningsprogram. Inom ett år ska ytterligare 6 000 medarbetare bort.

  • Artikel annons 1

Det är bara ett år sedan Cisco sjösatte sitt senaste åtstramningsprogram. Då fick 4 000 anställda lämna företaget och nu är det dags för nästa nedsärningsvåg, ytterligare 6 000 anställda får sluta inom de närmaste 12 månaderna. Det innebär att hela 8 procent av dagens personalstyrka på 74 000 anställda får gå.

Beskedet kom i samband med att Cisco presenterade sitt senaste kvartalsbokslut och årsbokslut som visar på minskade intäkter från framför allt de gamla kärnverksamheterna switchar och routrar som tappade 4 respektive 7 procent jämfört med samma period föregående år.

Trots det minskade den totala omsättningen bara marginellt och vinsten per aktie steg faktiskt något till 43 cent per aktie jämfört med 42 cent per aktie motsvarande kvartal 2013.

Att man ändå väljer att skära så hårt i personalstyrkan beror på att man vill vrida företaget mer mot molnet, sakernas internet, mjukvara och säkerhet, områden där man ser en stark tillväxt.

– Om vi inte har modet att förändras och om vi inte leder förändringen, så kommer vi att hamna på efterkälken, sade Ciscos styrelseordförande och vd John Chambers idag under en webbkonferens om bokslutet, rapporterar Computer Swedens nätupplaga.

  • Annons 3

Fler nyheter

Dialect begärt i konkurs

Kedjan Dialect begärs i konkurs. Detta efter att banken inte medgav nya krediter.
– Vi riskerade att inte kunna betala lönerna och därför begärde vi oss i konkurs, säger vd:n Jesper Hedblom.

Vestberg försvarar millimeter-strategin

Opålitligt och endast med fläckvis täckning enligt konkurrenterna.
Nu försvarar Verizon-chefen Hans Vestberg företagets 5g-strategi.
– När det gäller millimetervågor, så lever det upp till våra förväntningar, säger han.

  • Annons 4

Bodens datacentersuccé lockar

De lyckade datacenteretableringarna i Boden har lockat finfrämmande. Nu har en delegation från Spanien varit på besök för att försöka lära sig mer.
– Det här visar att Boden är en global spelare, säger kommunalrådet Claes Nordmark.