nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Comhem ger sig in i telefonibranschen

En totalleverantör av uppkoppling. Det är vad Comhem siktar på att bli och därför lanserar de nu mobiltelefoni.

  • Artikel annons 1

I fjol gick Comhem och Tele2 samman och som ett resultat av detta kommer nu tv- och bredbandsleverantören att lansera en egen mobiltelefonitjänst. Själva skriver de att de nu kan ”uppfylla kundernas totala behov av uppkoppling, både i och utanför hemmet”.

Comhem kommer att använda sig av samma nät som Tele2, vilket innebär att man redan från start täcker i stort sett hela landet. Den stora fördelen för kunder ska vara att få all sin uppkoppling samlad på ett och samma ställe.
– Tack vare Tele2:s rikstäckande nät kan Comhem positionera sig väl på telekommarknaden och erbjuda kunderna uppkoppling i världsklass, säger Samuel Skott, chef för svenska konsumentmarknaden på Tele2-koncernen.

Rean i januari smygstartade försäljningen, men från och med nu kan man signa upp sig för mobiltelefoni även på företagets hemsida. Abonnemangen startar från 199 kr per månad och för obegränsad surf är månadskostnaden 499 kr. Dock kör man en drive nu där samtliga erbjudanden kostar 99 kr de första kvartalet.
– Mobiltelefoni fulländar Comhems erbjudande och gör så att kunden får tillgång till uppkoppling var de än befinner sig. Vi är dessutom först i Sverige med att samla kundens bredband-, tv- och mobiltjänster på en faktura, säger Samuel Skott.

Etiketter:

  • Annons 3

Fler nyheter

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

  • Annons 4

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.

Teknikchefen: ”Varje stad borde ha en CTO”

Möjligheterna är här och tekniken är på plats. Men fortfarande är realisationen av den äkta smarta staden långt borta. Därför efterfrågar Ericssons teknikchef tydligare ledarskap.
– Den smarta staden är inte längre en vision, komersiella 5G system är redan här, säger Erik Ekudden.