nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Com Hem tror på kundtjänst i Norrland

Com Hem har redan två kundservicecenter i Västernorrland men nu öppnar de ytterligare ett i samma region, denna gång i Sundsvall.

  • Artikel annons 1

Med 700 medarbetare vid de befintliga kontaktcentren i Örnsköldsvik och Härnösand hör Com Hem till en av de stora arbetsgivarna i regionen. Nu tar de steget att öppna ännu ett kundservicecenter i Sundsvall som också ligger i Västernorrland.

– Det är strategiskt rätt för oss och på lämpligt avstånd från våra befintliga kontor i Härnösand och Örnsköldsvik. Vi breddar på så sätt rekryteringsunderlaget till vår verksamhet samtidigt som vi behåller vår starka närvaro i regionen vilket ger många fördelar, säger Krister Tånneryd, direktör för drift och kundservice på Com Hem.

Företaget har fått bra support från regionen och har sedan tidigare ett mindre kontor i Sundsvall som nu får växa. Det nya kontoret ska ha rum för upp till 100 arbetsplatser.

Totalt sett räknar inte Com Hem med att öka antalet anställda, istället handlar det om att bredda rekryteringsbasen. Eftersom både Örnsköldsvik och Härnösand är relativt små orter kommer redan delar av personalen i framför allt Härnösand från Sundsvallsområdet.

– Vi kommer under våren ha ett rekryteringsbehov till vår kundservice och det behovet kommer vi främst täcka upp med vårt nya kontor i Sundsvall. Vi har skaffat lokaler som kommer tillåta att vi växer, men exakt hur många personer vi kommer sysselsätta här på sikt får framtiden utvisa, säger Linda Påhlsson som är chef för Com Hems Kundservice och ansvarig för kontoren i Härnösand, Örnsköldsvik och nu också Sundsvall.

Det nya kundservicecentret öppnar senare i vår.

  • Annons 3

Fler nyheter

Bodens datacentersuccé lockar

De lyckade datacenteretableringarna i Boden har lockat finfrämmande. Nu har en delegation från Spanien varit på besök för att försöka lära sig mer.
– Det här visar att Boden är en global spelare, säger kommunalrådet Claes Nordmark.

  • Annons 4

Enghouse-chefen lämnar – startar eget bolag

Enghouse Interactives chef Michael Stubbing lämnar företaget. Efter mer än ett decennium på bygget är det dags för nya utmaningar.
– Det har varit fantastiskt lärorikt och utvecklande, säger han till Telekom idag.

IP Soft:s chatbot prisas i ny studie

”En idealisk lösning med avancerade funktioner”. Så beskrivs IP Softs Amelia i en ny undersökning av chatbotar.
– Vi är hedrade att bli omnämnda som ledare, säger Chetan Dube, vd för företaget.