nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Com Hem tror på kundtjänst i Norrland

Com Hem har redan två kundservicecenter i Västernorrland men nu öppnar de ytterligare ett i samma region, denna gång i Sundsvall.

  • Artikel annons 1

Med 700 medarbetare vid de befintliga kontaktcentren i Örnsköldsvik och Härnösand hör Com Hem till en av de stora arbetsgivarna i regionen. Nu tar de steget att öppna ännu ett kundservicecenter i Sundsvall som också ligger i Västernorrland.

– Det är strategiskt rätt för oss och på lämpligt avstånd från våra befintliga kontor i Härnösand och Örnsköldsvik. Vi breddar på så sätt rekryteringsunderlaget till vår verksamhet samtidigt som vi behåller vår starka närvaro i regionen vilket ger många fördelar, säger Krister Tånneryd, direktör för drift och kundservice på Com Hem.

Företaget har fått bra support från regionen och har sedan tidigare ett mindre kontor i Sundsvall som nu får växa. Det nya kontoret ska ha rum för upp till 100 arbetsplatser.

Totalt sett räknar inte Com Hem med att öka antalet anställda, istället handlar det om att bredda rekryteringsbasen. Eftersom både Örnsköldsvik och Härnösand är relativt små orter kommer redan delar av personalen i framför allt Härnösand från Sundsvallsområdet.

– Vi kommer under våren ha ett rekryteringsbehov till vår kundservice och det behovet kommer vi främst täcka upp med vårt nya kontor i Sundsvall. Vi har skaffat lokaler som kommer tillåta att vi växer, men exakt hur många personer vi kommer sysselsätta här på sikt får framtiden utvisa, säger Linda Påhlsson som är chef för Com Hems Kundservice och ansvarig för kontoren i Härnösand, Örnsköldsvik och nu också Sundsvall.

Det nya kundservicecentret öppnar senare i vår.

  • Annons 3

Fler nyheter

Södra påbörjar 5g-resan

Ett första steg mot automation via 5g. Skogsägarföreningen Södra ansluter till Telias partnerprogram för 5g och tillsammans med operatören ska de utveckla tekniken vid massabruket i Mörrum.

  • Annons 4