nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Comhem satsar på mobiltelefoni för företag

Förutom bredband erbjuder nu Comhem mobiltelefoni till sina helt nya företagskunder under varumärket Com Hem Företag. Nu hoppas man snart kunna plocka marknadsandelar.

Tobias Lennér.
  • Artikel annons 1

Com Hem Företags mobilabonnemang Smart får likheter med Comhem-ägda Phoneras abonnemang Smart, som består av både en rörlig och en fast prissatt del. Som användare betalar man för de faktiska sms och mms som skickats och de samtal som ringts, men priset ska aldrig gå över 249 kronor per månad. Det kan kombineras med datapaket av olika storlekar, från 1 GB till 50 GB.

Inarbetat varumärke

Comhem siktar nu på att växa på företagsmarknaden.

Enligt Tobias Lennér, vd på Phonera och chef för Comhem Företag, kommer det vara möjligt tack vare att Comhem är ett väl inarbetat varumärke med rykte av att kunna leverera snabbt bredband. Målgruppen för satsningen blir små- och medelstora företag.

Hur ska ni kunna konkurrera på en redan tuff marknad?

– Vi kan erbjuda en komplett företagsportfölj med vårt bredband plus mobiltelefoni.

”Bevarar Phonera”

Han tror att det finns stora möjligheter att få företagskunder i de områden där Comhem redan är etablerade. Företagsoperatören Phonera köptes för snart tre år sedan av Comhem, men Tobias Lennér menar att den nya satsningen på Com Hem Företag inte innebär intern konkurrens.

– Nej, vi kommer att driva båda företagen parallellt och satsa på att bygga upp Com Hem Företag samtidigt som vi bevarar Phonera.

På så vis menar han att bästa möjliga synergieffekt kan uppnås mellan de två varumärkena.

  • Annons 3

Fler nyheter

Får miljonkontrakt för smart IoT-lösning

Snart kommer offentliga toaletter att vara uppkopplade. Finska IoT-tillverkaren Haltian har fått miljonorder för över 100 000 enheter.
Deras lösning ska spara pengar och påverka vilka shoppingcentrum vi väljer.

  • Annons 4

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här