nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Compodium siktar på tillväxt i molnet

Compodium som hittills levererat videokonferens anläggningar till stora företag och organisationer i Norden siktar nu mot internationella marknader och hoppas kunna femdubbla omsättningen till år 2020.

Bengt Grahn, vd och grundare av Compodium.
  • Artikel annons 1

Företaget har nyligen förvärvat både Accesnord samt videokonferenstjänsten Mycloudoffice som ska vässas med teknik från Compodium. I samma veva förstärks företaget med flera nya säljare och nyanställda it- och supporttekniker.

Enligt ett pressmeddelande är det i molnet som Compodiums tillväxt ska ske och kunder ska enkelt kunna ansluta sig till videomöten oavsett vart de befinner sig och vilket system de använder. Affärsidén bygger på att användare ska kunna nyttja videotjänsterna på flera olika plattformar som mobil, surfplatta eller dator.

Enligt Compodium har deras planer lockat till sig flera starka investerare och siktar på att öka omsättningen från 20 till 100 miljoner kronor till år 2020. Detta bland annat genom lansering mot nya internationella marknader.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

GTT utökar SD-WAN-tjänst

Flera nätverksapplikationer på en enda universell kundenhet. Nu har GTT utökat sin SD-WAN-tjänst för att leverera mer kostnadseffektiva nätverkstjänster.

Advania köper Itello

Från noll till 600 miljoner. För ett år sedan hade Advania ingen närvaro på it-infrastrukturmarknaden i Norge. Nu har man intagit en betydande position i och med uppköpet av Itello.