nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Comviq suddar ut landsgränserna

I det digitala landskapet finns inga nationsgränser. Det menar Comviq som nu lanserar ”Fastpris Combo”, en prisplan för utlandssamtal och data i drygt 100 länder.

  • Artikel annons 1

Inom EU är roamingavgifter bannlysta, men utanför unionen är kostnader för samtal och data ofta något som man måste ta med i beräkningen för att inte överraskas när fakturan kommer.

Comviq vill dock utöka den ”säkra” zonen med en ny produkt.

Det nya kallas för Fastpris Combo och är en omstöpning av abonnemanget ”Fastpris Polen” som lanserads för två år sedan. Syftet är att ge fler än polacker möjligheten att avslappnat kunna ringa i utlandet.

Högst 1 000 minuter

En skillnad är dock att det gamla Polen-avtalet gav fria samtal – men nu är det begränsat till 1 000 internationella minuter samt 10 GB surf.

– En växande del av Sveriges befolkning och våra kunder har familj och vänner på olika platser i världen. Behovet av samtal och surf för att hålla kontakten är större än någonsin, och därför är det viktigt för oss att se bortom landsgränserna. Vi vill att det ska var enkelt att ha kontakt med nära och kära, oavsett var de befinner sig, säger Oscar Karlsson, affärsområdeschef för Comviq.

Fastpris Combo lanseras i dag den 2 maj och kostar 345 kr per månad.

Om Fastpris Combo

Fastpris Combo inkluderar 10 GB surf, 1 000 samtalsminuter till drygt 40 länder och 100 samtalsminuter till drygt 60 länder, samt fria samtal, sms och mms inom Sverige. Kontantkort under Fastpris Polen kommer finnas kvar i butik tills alla fysiska värdebevis tar slut. Kunder med Fastpris Polen i abonnemangsform påverkas inte och kommer ligga kvar på sin befintliga prisplan tills vidare.

Taggar:,

  • Annons 3

Fler nyheter

”Datacenter-branschen kommer explodera”

Sverige är hett i datacenter-världen – och det spiller över på andra branscher.
Inte minst byggindustrin som ser gyllene lägen här i landet.
– Vi ser Sverige som en jättelovande marknad, här är perfekta förhållanden för datacenters, säger Thomas O’Connor på Collen.

Här är Intels nya 5g-modem

Ett nytt chip som tar mobiler och andra prylar in i 5g-eran.
Intel har nu visat upp XMM 8160 5G modemet, som de förväntar ska stödja upp till 6 gbps.

  • Annons 4

Telias digitala mormor ska bekämpa näthatare

En schysst bot som ska agera motpol till elakheterna på internet. I samband med World Kindness Day lanserar Telia vad de kallar för världens snällaste chatbot.
– Det är viktigt att ta ansvar och en tydlig ställning, säger Anders Tillander på operatören.

Telia och Ericsson håller de autonoma lastbilarna rullande

Nu rullar självkörande el-lastbilar i Jönköping, För projektet har tillverkaren Einride inlett ett nytt 5g-samarbete med Ericsson och Telia.
– Det är viktigt för oss att få veta vilka bakomliggande krav som kommer ställas på vårt nät, säger Telias teknikchef Mats Lundbäck till Telekom idag.