nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Coromatic säkrar bankflytt

När nätbanken Nordnet flyttar huvudkontoret väljer de Coromatic för att säkra driften av verksamhetskritisk infrastruktur.

  • Artikel annons 1

Coromatic kommer att vara med redan från planeringsstadiet av det nya kontoret i gamla Tullhuset i Stockholm. Uppdraget består i grova drag av att första genomföra en behovsanalys och sedan tillsammans med Nordnet och byggherren forma och bygga hela infrastrukturen med el, datakommunikation och mobiltäckning i byggnaden. Coromatic ska ovanpå detta designa och bygga ett reservkraftsystem för Nordnets verksamhet.

– Hela vår affär är digitaliserad så därför är det helt avgörande för vår verksamhet att alla viktiga funktioner på kontoret fungerar utan avbrott. För att möta dessa krav var det därför viktigt att få in en erfaren partner tidigt i designprocessen av det nya huvudkontoret, säger Mikael Lindblom, inköps och fastighetschef på Nordnet.

Varit med förr

Coromatic har tidigare medverkat till en säker it-flytt när bland andra Swedbank och SEB har flyttat till nya kontor. Nordnets nya kontor i Tullhuset ska byggas om enligt högt ställda krav på tillgänglighet och driftsäker it för att vara inlyttningsklart under första kvartalet nästa år. Sammanlagt kommer närmare 400 personer att arbeta i det nya kontoret.

Nordnet är en investeringsbank för aktier och fonder med verksamhet i Sverige, Danmark, Norge och Finland.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

”Arbetssätt och kultur är levande och behöver ständigt underhåll”

Nyheter

Öppenhet, interaktion, flexibilitet, kreativitet och synergi. När Tre utvecklade sitt nya huvudkontor var visionen tydlig.
Men hur har det fallit ut i verkligheten?
– Första veckan i 3Huset var jag glatt överraskad över nyfikenheten och hur mycket våra medarbetare nyttjade möjligheterna, säger Helena Körberg, projektledare för Tres nya huvudkontor.