nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Dags för ny Iphone

Trådlös laddning, oled-skärm, ansiktsigenkänning, och ingen mer fysisk hemknapp. Apple har nu presenterat den nya Iphone X.

  • Artikel annons 1

Den nya kommunikationsenheten presenterades nyligen under ett event där Apples vd Tim Cook förklarade att Iphone X är det största steget framåt sedan den första Iphonen introducerades på marknaden.

En av de största förändringarna är att den nya Iphonen numera saknar den traditionella hemknappen och istället har en heltäckande skärmfront. Detta medför att fingeravtrycksläsaren inte heller är kvar och istället ersatts av en hårdvara för maskininlärning för ansiktsigenkänning, (Face ID), så att mobilen lär sig hur ägaren ser ut.

Enligt Fiercewireless.com uppstod en del trassel vid demonstrationen av upplåsning med Face ID och teknikerna tvingades byta enhet, som visade sig fungera.

När enheten väl är öppnad hittar man hem genom att föra fingret uppifrån och nedåt på oled-skärmen. Alltså istället för att trycka på den borttagna hemknappen.

Ladda på platta

En annan nyhet är trådlös laddning via Qi-standard där laddaren även ska funka till nya Iphone 8, lika nya 8 Plus och Apples smartklockor i serie 3. Det kommer att finnas en platta som tillbehör, Air-power plattan, där man kan lägga flera nya Apple-produkter för gemensam laddning.

Under huven sitter det en ny processor, A 11 Bionic med sex processorkärnor och enligt Apple ska kraften balanseras upp med ett nytt bättre batteri som kan ge två timmar längre batteritid jämfört med Iphone 7.

När det gäller kamerorna har de bakre dubbla kamerorna lika upplösning på 12MP där den ena är vidvinkel och den andra teleobjektiv på 10x digital zoom för stillbilder.

Iphone X börjar säljas i slutet av oktober och det preliminära priset kommer att landa på strax över 11 000(!) kronor.

  • Annons 3

Fler nyheter

Tres nya tjänst – ge bort din surf

Ett enkelt svep – och så kan du skicka över mobilsurf till andra användare. I dag lanserar Tre en ny kostnadsfri tjänst kallad 3Skicka surf.
– Det här har potential att i framtiden bli lika vanligt som att Swisha pengar, säger Niklas Grawé på operatören.

  • Annons 4

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här